DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ezért nem értett egyet a Williamsszel Albon

Nem egyezett a véleményük arról a csapatával, hogyan kellene hozzáállni a gumikhoz Miamiban. A brit-thai szerint tempó terén a 9. vagy 10. helyen állnak az F1-ben.

A vasárnapi Formula-1-es Miami Nagydíj közvetítésében is bejátszották azt a rádióüzenetet, amelyben Alexander Albon arról beszélt, hogy nem ért egyet csapatával, amely arra kérte, hogy jobban nyomja neki a friss gumikon – míg a futam egy másik pontján épp azt kifogásolta, hogy csak az abroncsok óvására kérték. A Williams pilótája a leintést követően elmagyarázta, miért ellenkezett:

„Azt hiszem, amikor mondták, hogy menedzseljem a gumikat, nem közeledtünk az előttünk lévőkre. Szóval vagy azt csináltuk, hogy nem óvtuk az abroncsokat és megpróbáltunk felzárkózni, vagy maradunk hátul. Inkább leszek agresszív és fizetem meg esetleg az árát később, mint hogy meg se próbáljam és maradjak utolsó. Szóval ezért mondtam azt szerintem, hogy nem igazán értek egyet vele.”

f1-albon-williams-miami



„Aztán viszont ugyanakkor nagyon meg akartuk nyomni az első körökben az új gumival, ami miatt szemcsésedni kezdett az abroncs. Szóval azzal sem értettem egyet” – fogalmazott a Motorsport.com által idézett Albon.

 

A Williams az F1-es sereghajtók között

A brit-thai pilóta az időmérőn a remek 11. rajthelyre kvalifikálta magát Miamiban, azaz csaknem a Q3-ba is bejutott. A futamon azonban végül a 14. helyen intették le – Albon szerint egyszerűen az a realitás, hogy a Williams jelenleg a sereghajtók közé tartozik az F1-es erősorrendben:

„Inkább arról van szó, hogy nincs meg a tempónk, úgyhogy próbálunk más dolgokat csinálni. Tényleg úgy gondolom, a miénk a kilencedik vagy tizedik leggyorsabb autó, ez a valóság. Csak kihozzuk belőle a legtöbbet a hétvégék többségén, de egy olyan pályán, ahol a gumik túlmelegszenek és ezért elkopnak, az kihozza a gyengeségünket. A mai is ékes példája volt annak, hogy az ilyen pályák általánosságban nem fekszenek nekünk. Remek munkát végeztünk az időmérőn, de ez volt vasárnap a valós tempónk. Remélhetőleg egy másik pálya majd jobban passzol hozzánk.”

Albon egyébként azok táborát is erősítette, aki szerint nem tett jót a versenyzésnek, hogy rövidítettek a DRS-zónákon: szerinte ez épp nem kedvezett az egyenesekben amúgy gyors Williamsnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: