DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ez okozza az Alpine hullámzó teljesítményét

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy hiszi, megtalálták a problémát, amely miatt ennyire hullámzó az istálló idei teljesítménye.

Igazán változatos hétvégéken van túl az első öt verseny után az Alpine csapata, akik pontszerzésnek örülhettek Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Miamiban is, pazar tempót mutattak Ausztráliában, ahonnan végül pont nélkül távoztak és sokat szenvedtek Azerbajdzsánban.

Miután tavaly a negyedik helyen zártak a konstruktőrök között, idén legfeljebb az ötödik pozíció jöhet szóba az Aston Martin fellendülése miatt. Jelenleg a hatodik helyen állnak, pontegyenlőségben a McLarennel. Otmar Szafnauer csapatfőnök, akinek volt egy szóváltása az Alpine vezérigazgatójával is a napokban, úgy gondolja, hogy megtalálhatták az okát a hullámzó teljesítménynek.



„Vannak nálunk jobb csapatok, akiknek modernebb szimulációs eszközök állnak a rendelkezésükre. Egy versenyhétvége előtt kipróbáljuk a szimulátoron az összes lehetséges beállítást és aero-elemet, hogy tudjuk, mivel menne legjobban az autó az adott helyszínen. Olykor ezek a szimulációk a helyes útra terelnek bennünket, és már az első pillanattól ígéretes a tempónk, máskor viszont tévútra visznek” – fedte fel Szafnauer.

„Ha valakinek tökéletes szimulátora van, vagy ahhoz közeli, akkor könnyebb nekifutni az egész hétvégének, ami nyilván jót tesz az összteljesítménynek is.”

Új szimulátoron dolgozik az Alpine

Hogy megoldják ezt a problémát, a román szakember elmondta a Racing News 365-nek, hogy már úton van a csapat új szimulátora: „Már dolgozunk rajta! Már leadtuk a megrendelést a legmodernebb szimulátorra, ami másfél-két éven belül nálunk is lesz. Ezen felül felvettünk szakembereket, akik a szimulátoros területen tudnak segíteni bennünket, hogy a lehető legerősebben kezdjük a versenyhétvégéket.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: