DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso nem hitt el mindent az Aston Martinnak

A spanyol sem bízott maradéktalanul F1-es csapata idei terveiben, mikor megegyezett velük. Lawrence Stroll és Flavio Briatore azonban fontos szerepet játszottak a döntésben.

A rossz csapatváltásaival hírnevet szerző Fernando Alonso végre belenyúlt a jóba: mikor tavaly nyáron bejelentették, hogy az Alpine-t elhagyja az Aston Martin kedvéért, kétkedés övezte az indoklást – hogy Alonso úgy érzi, a silverstone-i alakulat, amely akkor kilencedik helyen állt a konstruktőri versenyben, az az istálló, mellyel ismét győzhet a Formula-1-ben.

Senki sem gondolta előre, hogy az Aston Martin a középmezőny sereghajtójából 2023 elejére dobogós szereplővé, öt versenyt tekintve második erővé válik – még a kétszeres világbajnok sem hitt el mindent, amikor a csapatnál betekintést nyújtottak az idei tervekbe.

„Nem bíztam meg 100 százalékban mindenben, amit a csapat augusztusban mondott” – beszélt arról a Sky Sportsnak Alonso, nem volt meggyőződve arról, mit tekinthet reális elvárásnak és mit hangzatos ígéretnek. Azt viszont érezte, hogy idővel – talán pár év alatt, talán később – az Aston Martin sikerrel jár: erre Lawrence Stroll személye volt a garancia.



„Azt hiszem, ha Lawrence-nek egyszer van egy célja, akkor azt el is fogja érni” – mondta az Aston Martin elnökéről. „Előbb-utóbb sikerrel fog járni. Talán kettő, talán öt, talán hét év múlva, de sikerülni fog. Azt hiszem, már 12 éve ismerjük egymást, mindig is tetszett benne, hogy nem ismer határokat. Lawrence megfertőzi az embereket, mindenki a csapatban hisz abban, amiben ő. Egy Formula-1-es csapatban ilyen főnökre van szükség, egy hangra, amely kijelöli az irányt.”

Briatore győzködte az Aston Martin mellett

Itt bejön a képbe Flavio Briatore, az egykori Renault-csapatfőnök, akinek Alonso menedzsereként fontos szerepe volt a tárgyalások során. „Flavio nagyon lelkes volt az Aston Martin projektje miatt. Látta a befektetést, látta Lawrence vízióját, azt, hogy egy vezér van a csapatban” – mondta menedzsere szerepéről a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: