DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: A csapataim nem hittek bennem

Némi kísérletezés árán, de megtalálták a helyes beállítást az Aston Martinnál, az élmenők hibái pedig az első rajtsorba repítették Fernando Alonsót.

Fernando Alonsónak a Q2 utolsó pillanataiig csendes időmérője volt Miamiben, ezt követően viszont a spanyol az élmezőnybe ugrott: remek idővel ment tovább a harmadik szakaszba, ott pedig Verstappen és Leclerc hibáinak köszönhetően a második helyen állt az első gyorsköröket követően. Ami végül első rajtsort ért számára, hiszen Leclerc újabb hibáját követően belengették a piros zászlót.

alonso-miami-2



A spanyol a leintés után boldogan válaszolt Danica Patrick kérdéseire a célegyenesben: „Jó időmérőnk volt, a harmadik szabadedzés viszont kicsit zűrösen alakult a számunkra, hiszen különböző beállításokat próbáltunk ki, ám nem működtek” – mondta Alonso, aki 2012 óta mindössze második elsősoros indulására készülhet a tavalyi Kanadai Nagydíjat követően.

„Ezt követően a csapat visszatért egy az előző négy versenyről ismertebb beállításhoz, így az autó az időmérőre életre kelt. Hihetetlenül boldog vagyok a második hellyel, lássuk, mit érhetünk el az első rajtsorból” – folytatta a kétszeres világbajnok, akit Danica Patrick ezt követően arról kérdezett, miben más a motivációja, mint korábban.

alonso-miami-2023

„Szerintem mindig motivált voltam, mindig keményen dolgoztam, valószínűleg inkább olyan csapatom nem volt, aki hitt volna a teljesítményemben és a beállítási képességeimben, hogy ezzel előreléphessünk. És nem is volt olyan gyors autóm mint most van, szóval szerintem ez az oka. Én nem változtam semmit, az Aston Martin változtatott meg mindent számomra.”

Alonso mind a négy eddigi hétvégén 15 pontot szerzett, amivel a bajnokság harmadik helyén áll jelenleg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: