DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo beül az RB19-be Silverstone-ban

Először Silverstone-ban lesz lehetősége kipróbálni a Red Bull eddig legyőzhetetlen autóját, az RB19-et Daniel Ricciardónak. Visszatérne a Red Bull-lal.

Az ausztrál pilóta 2018 végén intett búcsút a Red Bull csapatának, miután végigjárta a ranglétrát az energiaitalosoknál. Kétévnyi renault-s kitérőt követően a Mclarenhez csatlakozott 2021-ben Daniel Ricciardo, azonban nem jöttek be a számításai Wokingban, ahol újabb két évet követően ülés nélkül találta magát.

Itt tart most Daniel Ricciardo karrierje, aki jelenleg a Red Bull tartalék és fejlesztési pilótája. A nyolcszoros futamgyőztes versenyző a The Telegraph-nak adott interjújában elmondta, hogy továbbra sem bánja az idei szünetet, mert úgy érzi, szüksége volt egy kis felfrissülésre.

Ricciardo vezetni fogja az RB19-et

Most azonban lehetőséget kap Ricciardo, a lap értesülései szerint ugyanis ő fogja vezetni az RB19-est a silverstone-i Pirelli-teszten, a július 9-i versenyt követően. Az ausztrál pilóta érthetően izgatott a lehetőség miatt.



„Remélem, hogy ez egy olyan autó, ami segít visszaszerezni az önbizalmam. A szimulátorban szerzett tapasztalataim jók. Nyomást fogok magamra helyezni, mert azt szeretném, ha nyomás nehezedne rám. Azt akarom érezni, hogy ez a teszt fontos lesz. Legutóbb 2013-ban vettem részt hasonló eseményen, amely segített nekem üléshez jutni 2014-re. Tíz év elteltével most ugyanebben a szituációban vagyok.”

Nem Perez helyére pályázik

Hamar érkezett is a kérdés Ricciardo felé, hogy mit is ért ez alatt pontosan. Netán Perez és Verstappen köreihez mérné magát? Az ausztrál elutasította ezt a feltételezést: „Nem igazán, ez sokkal inkább rólam szól majd. Elég régóta itt vagyok már ahhoz, hogy tudjam, ha valami említésre méltót teszek le az asztalra, az nem marad észrevétlen. Nem feltétlenül a köridő lesz a legmérvadóbb a nap végén. Inkább azt szeretném, ha azt látnák rajtam, hogy »azta, ez a srác már a második körben tövig nyomta a gázpedált«. Szeretném, ha azt a benyomást kelthetném, hogy még mindig megvan bennem az a plusz, amire egy Formula-1-es pilótának szüksége van.”

„A jövőben nyílt lapokkal fogok játszani. Látnom kell majd, hogy mely csapatok érdeklődnek irántam, hol van esetleg szabad hely. Viszont ide visszatérve megláttam, mennyire fontos szerepet játszott a Red Bull a karrierem építésében, és jó volna, ha kerek lenne velük ez a sztori, mert nem tagadom, ábrándoztam arról, hogy újra velük nyerjek futamokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: