DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A Ferrarinál a pilótákkal van a gond” – Ralf Schumacher

Alaposan megszólta a Ferrari pilótáit Ralf Schumacher. Ő úgy látja, az SF-23 nem olyan rossz. Szerinte a csapat jobb munkát végez, mint a versenyzőik.

A Miami Nagydíjat követően ahogyan Charles Leclerc, úgy Carlos Sainz is kritizálta a Ferrari 2023-as autójának következetlenségét, erre fogva a baleseteket és a gyenge eredményeket. A monacói versenyző a második szabadedzésen, majd a kvalifikáción is falnak csapta az SF-23-at, Sainz pedig egyszerűen nem tudja hozni csapattársa tempóját.

„Beszéltem Carlosszal a futam után, és egyetértettünk abban, hogy az autó viselkedése kiismerhetetlen, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlen kihozni belőle a maximumot. Az egyik kanyarban alulkormányzott, a következőben már túlkormányzott” – mondta Leclerc, akinek szavait Sainz is megerősítette: „Ezzel az autóval nem lehet támadni, főleg nem a versenyeken. Nyomod neki, ahogy bírod, csinálsz egy igazán jó kört, következő nekifutásra meg három tizeddel lassabb vagy.”

A versenyzők jelentik a problémát

Michael Schumacher öccse, a hatszoros nagydíjgyőztes Ralf Schumacher azonban – ahogy szokta – keményen odaszólt a Scuderia párosának: „Az autó valóban nem jó, de jobb, mint amilyennek ők mondják” – szögezte le a német a Sport1 képernyőjén. Az egyik pilóta elfékezi magát a bokszutcában, a másik pedig alig tud befejezni egy kört anélkül, hogy összetörné az autót. Engem Frank Williams ezért a fülemnél fogva rángatott volna ki.”



Ralf Schumacher szerint az is egyértelmű, hogy Frederic Vasseur nem hibáztatható az idei harmatos teljesítmény miatt, hiszen még csak nemrég érkezett a csapathoz: „Sok minden történt, amióta átvette az irányítást. A legnagyobb gond most a versenyzőkkel van, számomra egyszerűen nem elég kiegyensúlyozottak.”

„Leclerc újra és újra megmutatja, hogy a sorozatos hibáival nem elég érett még, vagy egyszerűen csak nem elég jó ahhoz, hogy megnyerje a világbajnoki címet a Ferrarinak. Sainz pedig… Volt, amikor nyolc tizeddel volt tőle lemaradva. Hogy őszinte legyek, perpillanat a csapat jobb munkát végez, mint a pilótáik.”

A Mercedes új autóval támad Imolában

Két hét múlva jön az F1-es szezon folytatása, a helyszín pedig Imola, ahová több csapat is komoly fejlesztési csomaggal készül, közülük is a legkomolyabbal talán a Mercedes. Schumacher kíváncsian várja Lewis Hamiltonék új autóját.

„Egy teljesen új koncepcióval térnek vissza Európába. Komoly előrelépésre számítok a részükről, másképp komoly problémáik lesznek. Ha nem válik be az új koncepció, akkor ott nemcsak azzal volt probléma, hanem belső gondok, hibás alapvető értékek és rossz célok lettek kitűzve. Hamilton forrongni fog, ha nem válik be az új autó sem. Nincs hozzászokva a sikertelenséghez. Figyelemre vágyik, ez az öltözékén is szokott látszani. Miamiban a csapattársa mögött volt végig, ami a legrosszabb dolog számodra, ha te vagy Lewis Hamilton.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: