DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

De Vries beismerte hibáját, Tsunoda elégedett

Frusztráló versenyen van túl az AlphaTauri, miután Nyck de Vries újból gyenge teljesítményt nyújtott, Yuki Tsunodát pedig nagyon kevés választotta el a pontszerzéstől Miamiban.

Megint pontok nélküli hétvégét zárt az AlphaTauri: Yuki Tsunoda jó tempója ellenére épphogy lemaradt a tizedik helyről, míg Nyck de Vries vesszőfutása folytatódott Miamiban. A holland újonc elégedett lehetett az időmérő után, csapattársa előtt végzett és bejutott a Q2-be, a futamon aztán megint jóval elmaradt a japán teljesítményétől. De Vries rögtön a rajt után összeért Lando Norris McLarenjével egy elfékezésnek köszönhetően, ezután pedig már nem tudta felküzdeni magát a mezőnyben az utolsó helyekről.

„Lando nagyon jól rajtolt, elmozdult balra és én nagyon közel voltam. Az én hibám volt, elfékeztem a gumikat, összeértük és utána lementem a pályáról, nagyjából ennyi történt. Elég későn jött be elém, már a féktávon belül voltam, nem tudtam rendesen lereagálni. Nagy kár mindkettőnknek” – idézi a RacingNews365.com De Vriest, akinek Norris interjújában azt tanácsolta a verseny után, hogy megpróbálhatna hamarabb fékezni, hiszen nem először követi el ezt a hibát.



Tsunoda Miamiban is közel volt a pontszerzéshez, az AlphaTauri japánját mindössze másfél tized választotta el harmadik pontszerzésétől a szezonban. A rosszul sikerült kvalifikáció után elégedetten értékelt a csapat hivatalos oldalának.

„Jó futam volt a részemről és a csapat részéről is, sikerült talpra állnunk. Úgy éreztem, kihoztam a maximumot az autóból, kár, hogy ez nem volt elég a pontszerzésre, de elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nehéz verseny volt mentálisan, mindig volt valaki a közelemben. Nem számítottam ilyen erős versenytempóra, a fékeket viszont nagyon jól éreztem, ezért tudtam ennyit előzni és bevetődni a kanyarokban. Imolában érkeznek a fejlesztések, úgyhogy remélem, rendszeresen tudunk majd ezután pontokat szerezni” – mondta Tsunoda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: