DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes felzárkózását dicsérik a korábbi versenyzők

A pocsék időmérős teljesítményt követően Jenson Buton és Danica Patrick is kiemelte, mennyire jó versenyt futottak a Mercedes pilótái, szemben a Ferrarival.

George Russell és Lewis Hamilton a negyedik, illetve a hatodik pozícióban értek célba Miamiban, ami nem is rossz, ha azt nézzük, hogy az egyszeres futamgyőztes pilóta a hatodik, a hétszeres világbajnok Hamilton pedig már a Q2-ben búcsúzva a kvalifikációtól, csak a 13. helyről vághatott neki a versenynek.

A Ferrarival ellentétben a Mercedesnek nem az egykörös tempó, sokkal inkább a versenytempó az erőssége, amely ezúttal is kiválóan megmutatkozott, hiszen amíg a britek előrébb lépkedtek, addig a ferrarisok megint inkább csak hátrafelé haladtak a futamon. Ezt emelte ki Jenson Button és a korábbi IndyCar-versenyző Danica Patrick is.



„A verseny két legnagyobb meglepetése a Mercedes versenyen mutatott tempója, mert nagyon meggyőző volt a felzárkózásuk, és a Ferrari gyenge teljesítménye volt. George mindent kihozott a W14-ből azzal, hogy a negyedik helyre hozta be az autót, még a Ferrarikat is maga mögé utasította” – mondta a Sky Sports riportereként dolgozó 2009-es világbajnok.

A korábbi IndyCar-sztár, Danica Patrick is hasonlóképpen értékelte az idei első egyesült államokbeli futamot: „Úgy gondolom, hogy Hamilton elégedett a felzárkózással. Egy ideig a 13. helyen haladt, mire beindult a dolog. Frusztráló lehet, hogy egész hétvégén csak szenvedtek, de egy ilyen verseny képes feledtetni a rossz pillanatokat. A Mercedes jó versenyeket hoz le az elmúlt időszakban, a pilóták erősek, ahogyan a csapat és a stratégiáik is, az autó pedig egyre jobbnak tűnik” – kezdte Patrick, aki ezt követően áttért a Ferrari gyenge teljesítményére.

„A Ferrari a versenyen nagyon visszaesett, így a futam három csapat között dőlt el, ebből pedig a Mercedes profitált a versenyen. Meg ell tudniuk, miért nem tudják kihozni a maximumot az autóból a kvalifikációkon, mert láthattuk, mennyire erős a versenytempójuk. Talán még jobb eredményt is elérhettek volna, ha előrébbről rajtolnak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: