DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Verstappen dühös magára, de nem tartja lehetetlennek a győzelmet

Szerencséje sem volt a Q3 eleji hibája után, de a holland tudja: csak magának köszönheti, hogy megnehezítette a dolgát vasárnapra.

Az edzések, valamint a Q1 és a Q2 alapján is Max Verstappen tűnt a pole-pozíció első számú várományosának a Formula-1-es Miami Nagydíjon, a kvalifikáció harmadik szakaszának elején azonban egy kisebbet hibázott a címvédő, így félbe kellett hagynia a körét. A hajrában pedig már nem tudott újabbat futni, Charles Leclerc balesete miatt ugyanis piros zászló vetett véget a Q3-nak, így a Red Bull-os mindössze a kilencedik helyről startolhat vasárnap.

f1-verstappen-redbull-miami-2



„Ez egyértelműen az én hibám volt, próbáltam a határon menni és aztán hibáztam” – ismerte el Verstappen a Sky Sportsnak nyilatkozva. „Emiatt félbe kellett szakítanom a körömet, utána pedig már a szerencsében is bízni kell, hogy nem lesz piros zászló. Márpedig egy utcai pályán ez előfordul, úgyhogy ideges vagyok magamra.”

Azért persze a Red Bull tempóját látva így sem reménytelen a vb-éllovas helyzete: „Kemény lesz. Saját magamnak nehezítettem meg a dolgomat” – fogalmazott Verstappen, aki arra a kérdésre, hogy mit érez elérhetőnek, így felelt: „Minimum a második hely. Sok autó van közöttünk” – utalt pole-ból induló csapattársára, Sergio Perezre.

Az F1 TV-nek nyilatkozva a pódiumot mindenképp elérhetőnek nevezte Verstappen: „A dobogóra biztosan, de győzni akarok, úgyhogy ez nem nagyszerű” – mondta a címvédő, aki a győzelmi esélyeket firtató kérdésre így reagált: „Nem lehetetlen, de nem is lesz könnyű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: