DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Tízből kilencszer bejön” – Leclerc csalódott

Két nap alatt kétszer rakta falba ugyanott a Ferrarit a monacói Miamiban, de tudta, hogy kockázatot kell vállalnia a Q3-ban. Elérhetetlennek tartja a Red Bullt.

Hiába tűnt úgy az időmérő első két szakasza alapján, hogy ismét közel lehet egy körön Charles Leclerc és a Ferrari a Red Bullhoz, a monacói a Q3 elején belehibázott az utolsó kanyarban a körébe, a hajrában pedig ugyanott dobta el az SF-23-ast, ahol már pénteken is összetörte azt. A piros zászlónak köszönhetően a hetedik rajthely lett így az övé.

„Nagyon csalódott vagyok magam miatt” – értékelt a Formula.hu jelenlétében Leclerc. „Ugyanazt a hibát követtem el ugyanabban a kanyarban, mint tegnap. Azt is tudom, hogy az időmérő az erősségem, ezért nyilván több kockázatot vállalok a Q3-ban, ami tízből kilenc alkalommal be is jön. De ez nyilván olyan hétvége, amikor kétszer is falba raktam az autót, szóval nem vagyok azon a szinten, mint szeretnék lenni.”

 

„Ismétlem: nagyon csalódott vagyok. Remek kört raktam volna össze a Q3 első kifutása során, de ezt nincs értelme kimondani, ha aztán az utolsó kanyarban elfékezed magad. A második körömben pedig a falba raktam. Rendkívül dühös vagyok magamra.”

Leclerc elmondta: szándékosan választott igen agresszív beállításokat az időmérőre, mert tudta, hogy ez kell neki ahhoz, hogy mindent kihozzon a Ferrariból, de a hibája után úgy érzi, alighanem túllőtt a célon ezúttal. A miami pályát egyébként nem hibáztatta, hiszen mint rámutatott: az időmérőn egyedül ő csapta falnak az autóját, így nincs kifogás. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy kétszer elkövette ugyanazt a hibát egy hétvégén belül.

Amikor felvetették neki, hogy a hétvége kiszámíthatatlanságát látva bármi, akár még a győzelem is elérhető lehet-e számára vasárnap, Leclerc így felelt: „Sajnos egyáltalán nem. A Red Bull túlságosan is jó a gumikezelést illetően, szóval ők külön ligában fognak játszani. De ha mögöttük tudunk végezni, az már szerintem nagy eredmény lenne, mert az Aston is nagyon erősnek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: