DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Ocon szerint az ötödik helyébe került a piros zászló

Esteban Ocon frusztrált az újabb elszalasztott lehetőség miatt, de a francia versenyző a vasárnapi futamon kamatoztatná a feltámadó Alpine tempóját.

Úgy tűnik, hogy a múlt heti bakui kisiklás után új erőre kapott az Alpine alakulata: Pierre Gasly és Esteban Ocon már a szabadedzések során is jó formát mutattak Miamiban, ezt pedig ezúttal a kvalifikációra is sikerült átmenteniük. A Charles Leclerc balesete miatt piros zászlóval véget érő időmérőn Gasly az ötödik legjobb időt autózta, míg a némileg meggyőzőbb teljesítményt mutató Oconnak be kellett érnie a nyolcadik rajtpozícióval a vasárnapi futamra. A 2021-es Magyar Nagydíj győztese kissé csalódottan vette tudomásul, hogy a megszakítás miatt nem volt lehetősége javítani a Q3-ban, mert szerinte az új gumikon könnyedén a top 5-ben végezhetett volna.



„Fantasztikus napon vagyunk túl, mindent kihoztunk az autóból. Sikerült visszatérnünk Baku után, az autó pedig nagyon versenyképes volt, én pedig jól éreztem magam benne. A Q2-ben önerőből értünk a hatodik helyre, a Q3-ban pedig egy még jobb körön voltam, ami elég lehetett volna a top 5-re. Az első Q3-as köröm gyakorlatilag jelentéktelen volt a használt gumikon, mert sokat csúszkáltam velük. A második próbálkozásnál már két tizeddel voltam gyorsabb, de sajnos nem volt lehetőségem befejezni a kört” – mondta a kvalifikációt követően Ocon, a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében.

„Mi mindent megtettünk, az autó remekül működött, de sajnos ez egy újabb elszalasztott esély. Egy kicsit frusztrált vagyok emiatt, de holnap lesz még egy verseny. Biztos vagyok benne, hogy a mai tempónkat a futamon is kamatoztatni tudjuk majd, mert semmi nem utal arra, hogy a versenyen nehezebb dolgunk lenne. Természetesen a megfelelő stratégiával kell előállnunk, de nem lesz könnyű mindent eltalálni” – zárta gondolatait az Alpine versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: