DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Perez ott folytatta, ahol Bakuban abbahagyta

Először nyert időmérő edzést Szaúd-Arábián kívül Sergio Perez, akinek nagy lehetőség van a kezében, hiszen csapattársa csupán a kilencedik lett szombaton.

A világbajnokság második helyén álló pilóta a két bakui siker után ott folytatta, ahol abbahagyta, hiszen első helyen végzett a Miami Nagydíj rövidre záruló időmérőjén. A mexikói számára azonban nem úgy indult az amerikai forduló, mint szerette volna.

„Ez volt a legrosszabb hétvégém egészen az időmérőig” – kezdte Perez a pole-pozíció megszerzése után. „Nem tudtam, hogyan találjam meg azokat a tizedeket, amik folyamatosan hiányoztak Maxhoz és a Ferrarikhoz képest. Az időmérő előtt egy kis változtatást végeztünk, amivel minden életre kelt.”



A harmadik rajtelsőségét bezsebelő pilóta elmondása szerint sok mindennel bajlódott a szabadedzéseken Miamiban: „Nem jöttek össze a dolgok. Ez az egyik olyan hétvége volt, amikor küzdöttem az egyensúllyal, az önbizalmammal. Ez az aszfalt nagyon érzékeny a hőmérsékletre.”

Mennyire zavarja a szoros küzdelem Perezt?

Az időmérőt követően arról is kérdezték a mexikóit, hogy mennyire foglalkozik az esetleges vb-címért folytatott harccal: „Csak versenyről versenyre gondolkozom. A holnapi nap egy lehetőség, a pole-ból indulok, nekünk van veszítenivalónk, de kimegyünk, és megpróbáljuk élvezni ezt a fantasztikus közönséget” – összegzett Perez.

A Red Bull idősebb versenyzőjének jó esélye adódhat a pontverseny első helyének megkaparintására, hiszen a regnáló világbajnok Max Verstappen csupán a kilencedik helyről vághat neki a vasárnapi futamnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: