DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton az időzítést okolja a Q2-es búcsúért

Egy boly legvégére került, így nem tudta megfelelően felkészíteni a gumikat a hétszeres F1-es világbajnok. Nem tudja, mire lesz képes vasárnap.

Karrierje legrosszabb időmérős eredményét produkálta az Egyesült Államokban Lewis Hamilton, aki már a Q2-ben kiesett a Miami Nagydíj kvalifikációján, s mindössze a 13. helyről vághat majd neki a vasárnapi viadalnak – miközben a csapattárs George Russell legalább a Q3-ba bejutott a Mercedesszel.

„Nehéz volt felvennünk a ritmust. Az elején problémám volt abból, hogy az egyik autó lassan haladt az utolsó kanyarban” – utalt a Kevin Magnussenre történt afférra a Sky Sportsnak nyilatkozva, amely miatt be is idézték mindkettejüket a felügyelők.

f1-hamilton-mercedes-miami



„Voltak pillanatok, amikor a Q1-ben úgy éreztem, egész jó az autó, az etap végén nem volt túl rossz a köridő. A top 10 végén voltunk, s az utolsó kifutásomkor a boly végén voltam, igyekeztem felmelegíteni az abroncsokat, de aztán mindenki lelassított az utolsó kanyarban, így teljesen visszahűltek a gumik, ezért nem is tudtam összerakni a kört.”

Hamilton rámutatott: a rossz időzítésnek is volt az eredménye, hogy egy boly legvégén találta magát a második szakasz hajrájában.

„Úgy gondolom, amikor gyors vagy, sokkal nyugodtabb lehetsz, kimehetsz az utolsó pillanatban is, hiszen tudod, hogy könnyedén be fogsz jutni például a Q3-ba. De mi tudtuk, hogy ez rendkívül kemény lesz, és 50-50 százalék az esély arra, hogy bejussunk a Q3-ba, szóval szerintem egyszerűen jobban kell időzítenünk.”

„De ez van, megpróbálom holnap a lehető legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, mire lehetek képes – a 13. helyről a jóisten tudja, meddig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: