DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Minden hétvégén lebecsülnek – Alonso az Aston Martinról

A spanyol szerint csapatát minden hétvégén alábecsülik. A sportág kétszeres világbajnoka úgy látja, nyomás nélkül kell versenyezniük, mivel egyfajta ajándék, hogy az élmezőnyben lehetnek.

Óriásit lépett előre a tavalyi évhez képest az Aston Martin, amit alátámaszt, hogy a csapathoz idén megérkező Fernando Alonso az év első három versenyén dobogóra állhatott. A spanyol nagyon motivált, az autó pedig versenyképesnek tűnik, ennek ellenére úgy érzi, továbbra sem számolnak velük eléggé.

A rutinos versenyző erről a csütörtöki médianapon számolt be a sajtónak, az eseményen pedig a Formula.hu munkatársa is jelen volt.

„Minden hétvégén lebecsülnek. Persze az autó nem sokban fog különbözni Bakuhoz képest, nagy változást sem észlelek Bahrein óta. A Ferrari és a Mercedes talán egy kicsit jobb szombaton, mi egy kicsit jobbak vagyunk vasárnap, de ez pályánként változik” – mondta el Alonso, aki úgy véli, egészen kivételes, hogy az élcsoport ilyen közel van egymáshoz.

A 41 éves versenyző elárulta, szerinte jelenleg az a legfontosabb, hogy lazán viselkedjenek, mivel senki sem számított arra, hogy ennyire előre kerülnek majd, a túlzott nyomás pedig csak problémákhoz vezetne.



„Számunkra egy ajándék, hogy ilyen helyzetben vagyunk. Nem számoltunk ezzel, így nagyon lazán kell vennünk a versenyeket, anélkül, hogy nyomást gyakorolnánk magunkra. Ha több pontot tudunk szerezni, mint a riválisok, akkor rendben van, de ha nem, mert nem tudunk lépést tartani a fejlesztésekkel, akkor a lehető legjobban kell felkészülnünk 2024-re” – folytatta a kétszeres bajnok.

Alonso érti az FIA döntését

A csütörtöki napon a rövidített DRS-zónákról is megkérdezték Alonsót, hiszen akárcsak Bakuban, úgy most Miamiban is lecsíptek a szakaszokból. Az amerikai helyszínen a három zónából csak egyet hagytak meg olyannak, mint tavaly, a másik kettőt 75 méterrel rövidítették le. Az Aston Martin versenyzőjét konkrétan ez nem zavarja, de azt is érti, hogy másokat miért bosszant.

„Ez csak attól függ, hogy kit kérdezel erről. A Red Bull például úgy gondolja, hogy a DRS-zónák túl hosszúak, de azt hallottam, hogy Lewis Hamilton szerint túl rövidek, mivel a Mercedes rengeteg leszorítóerővel rendelkezik. Tavaly itt és Bakuban is a DRS segítségével volt a legkönnyebb előzni, ezért reagáltak erre. Gondolom, az FIA a 2022-es futamok utáni számításaik alapján tette ezt. Meglátjuk, ez mit hoz idén, nehéz lenne jósolni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: