DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Miami vízválasztó lesz Perez szempontjából – mondja a korábbi bajnok

Egy újabb győzelem megadhatja a végső lökést Pereznek a vb-címért zajló küzdelemben – véli Jenson Button, akit lenyűgözött a mexikói teljesítménye.

Sergio Perez bakui duplázásának köszönhetően mindössze hat pontra csökkentette összetettbeli hátrányát csapattársával, Max Verstappennel szemben, a mexikói versenyző erős szezonkezdetével pedig idén egyértelműen bejelentkezett a világbajnoki címre. Az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner az Azerbajdzsáni GP-t követően elismerte, hogy amíg a riválisok nem jelentenek rájuk veszélyt, addig hagyni fogja szabadon versenyezni pilótáit. Perez Bakuban az ötödik futamgyőzelmét aratta a Red Bull színeiben, érdekesség, hogy mindegyik diadal utcai helyszínen született, Miamiban pedig ismét egy hasonló jellegű aszfaltcsík várja majd a mezőnyt, ez pedig Jenson Button szerint hatalmas esélyt jelenthet korábbi csapattársa számára.



„Sergio egészen lenyűgözött ezidáig. Kiváló munkát végzett Azerbajdzsánban, ha a sprintet is figyelembe vesszük, akkor gyakorlatilag oda-vissza győzni tudott, ami biztosan nagyon jót tesz az önbizalmának. Mindazonáltal nem láttuk még őt egy egész szezonon keresztül jól teljesíteni, ahogy Maxot. Max valószínűleg az egyik legnehezebb csapattárs, mert egyszerűen kimegy és elvégzi a munkát. Minden hétvégén ott van, akárcsak Lewis, bár rá talán kevésbé igaz ez az idei autóval. Ők így állnak a versenyzéshez, ezért olyan nehéz legyőzni őket egy egész évadon keresztül. Checo velük szemben azonban sokkal hektikusabb” – magyarázta a Sky Sportsnak 2009 világbajnoka, aki mclarenes pályafutása során Lewis Hamilton és Perez csapattársa is volt.

„Az állandóság terén mindig voltak hiányosságai, de Miamiban sokkal okosabbak leszünk. Gyakorlatilag az szintén egy utcai verseny lesz, ha ott is sikerül nyernie, az az egész szezonra önbizalommal töltheti el, és akkor szerintem lesz esélye a vb-címre. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ezt kell majd mondanom, de remekül érzi magát az autóban, a Red Bull fölénye miatt pedig szüksége is van erre a sportnak, nekünk pedig szükségünk van rá, hogy megküzdjenek a bajnoki címért, szóval hajrá Checo” – zárta gondolatait Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: