DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Bakuban nem jelentettek sokat a fejlesztéseink

Bár működnek a McLaren fejlesztései, Bakuban nem sokat profitáltak belőlük – véli Lando Norris, aki szerint Miamiban többet jelentenek majd az újítások.

A McLaren alakulata elégedetten távozhatott az Azerbajdzsáni Nagydíjról, Lando Norris ugyanis pontszerző helyen végzett Bakuban, de a betegséggel küszködő Oscar Piastri is éppen csak lecsúszott a top 10-ről, az újonc ausztrált a 11. helyen intette le a kockás zászló. A wokingiak berkein belül a Bakuban debütáló fejlesztési csomag miatt is optimistán várhatják a következő futamokat, az MCL60-as versenygép ugyanis érezhetően erősebb teljesítményt nyújtott az azeri főváros szűk utcáin, mint az idény első három hétvégéjén, ennek következtében pedig Norris mindkét időmérőn bejutott a legjobb tízbe.



A brit pilóta a pénteki kvalifikációt követően elárulta, hogy az új csomag a várakozásoknak megfelelően teljesít, ám a futam leintését követően elismerte, hogy más pályákon talán többet jelentenek majd az újítások, mint Bakuban. „Az olyan lassú kanyarokban, mint amilyenek itt is vannak nem fognak sokat segíteni. Ha kizárólag a köridő szempontjából közelítjük meg a kérdést, akkor valószínűleg nagyon keveset jelentettek itt az új alkatrészek. Talán Miamiban majd többet tudunk kihozni belőlük, mert ott több a középgyors kanyar, de egyelőre meg kell elégednünk ennyivel. Egy másfajta filozófiát követünk, ami egy kicsi előrelépést jelent, de az igazán nagy nyereség majd csak a későbbiekben mutatkozik meg” – idézi Norrist a RaceFans.net, szavai alapján pedig arra következtethetünk, hogy a McLaren erős teljesítményét elsősorban a pályaspecifikus módosítások indokolták Bakuban.

„Jelenleg nagyon nehéz sok pontot szerezni, hacsak nem történnek az Ausztráliában látottakhoz hasonló balesetek. Még ha fantasztikus hétvégét is teljesítesz, akkor is csak a kilencedik helyen zársz, jelenleg pedig ez jelenti a maximumot, de egyelőre elfogadjuk” – zárta némileg csalódottan a McLaren versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: