DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Verstappen hibázott, Perez elismerte a Ferrari tempóját

A Red Bull pilótái szerint nagyon gyors Leclerc és a Ferrari egy körön, de a futammal kapcsolatban bizakodnak :már a sprinten is előnybe lehetnek.

Ezúttal is a második-harmadik helyet szerezte meg a kvalifikáción a Red Bull két pilótája, most is legyőzte őket Charles Leclerc, de a házon belüli sorrend megfordult: szombaton Sergio Perez tudott jobb kört összerakni, így ő lett a második, míg Max Verstappen a harmadik. A Q2-t még az élen záró holland saját magát okolta a harmadik helyért, de továbbra sem aggódik a tempó miatt.

„Minden jól alakult, szerintem jó volt a tempó, aztán sajnos az első Q3-as körben volt egy hibám az ötös-hatos kanyarban, ami túlmelegítette a gumikat, ez pedig kihatott a következő kanyarra is. Aztán a második körben sajnos borzasztó középső szektorunk volt, szóval ez van. A tempó szerintem megvan, balszerencsés, hogy harmadik lettem” – összegezte az eseményeket Verstappen

f1-verstappen-redbull-baku



„Eléggé más volt a pálya, trükkös és nehéz időmérő volt ez. Ha egy kicsit tisztábban mehettem volna a köröm során, az segített volna, talán a pole is elérhető lett volna azza, hogy Charles a falnak ütközött. De meg kell mondani, hogy erősebbnek tűnnek nálunk most egy körön” – értékelt Perez.

 

A versenytempóban bízik a Red Bull

Verstappen és Perez is azt emelte ki, hogy a versenytempójuk még a sprinten is elég lehet ahhoz, hogy megelőzzék Leclerc-t.

„Ebben a melegben nem lesz ez egy egyértelmű sprint, vannak pályák, ahol csak nyomni kell, de itt szerintem szerepe lesz a gumikezelésnek is. Nem aggódom, most elrontottam a kört az időmérőn, de szerintem harcolhatunk a futamon” – mondta a holland.

„Versenytempóban talán le tudjuk győzni őket, ez a cél ma és holnap is. Számítani fog a gumi” – tekintett előre az abroncskezelésre alapozó mexikói.

 

Őrült sprint

Perez elejtett még egy megjegyzést a sprintformátummal kapcsolatban is: szerinte nem tart már sokáig, amíg a szervezők betesznek egy ringet a pályára, és ott eresztik egymásnak a pilótákat, hogy harcoljanak...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: