DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Miért szenvedett ennyire az időmérőn Sainz?

Nyolc tizedmásodpercet kapott a pole-pozíciót jegyző csapattársától Carlos Sainz: egyszerűen nem érzi az autót, és nem is lesz lehetősége változtatni rajta.

Ugyan a negyedik rajtpozíció alapvetően nem számít rossznak a szezon eddigi eseményei alapján a Ferrarinak, de Carlos Sainz így sem lehet elégedett: csapattársa, Charles Leclerc ugyanis pole-ba állította a vörösök másik autóját, ráadásul bő nyolc tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak nála. A spanyol a teljes kvalifikáció során küszködött, és természetesen az autóból kiszállva is a problémákról beszélt:

„Ez egy nagyon trükkös délután és délelőtt volt, mert már a szabadedzésen egy kicsit a semmiben jártam érzésre és az autó tempójával” – kezdte az értékelést Sainz.

f1-sainz-ferrari_2



„Olyannyira szenvedtem, hogy mire elértem a Q3-ig, már eggyel kevesebb szett lágy gumim volt elérhető. Végig hátulról próbáltam felküzdeni magam, és nem volt ez egy jó nap. A parc fermé miatt nehéz lesz bármin is változtatni, úgyhogy magamban kell megtalálnom mindent. Elég nehéz ez most, ugyanakkor azt látom, hogy az autó miért teljesít jól. Ausztráliában is ugyanez az autó és ugyanez a beállítás volt, de most mégis másnak érezni” – magyarázta a spanyol.

„Tegyük hozzá azt is, hogy Charles Bakuban mindig nagyon jól megy, nagyon gyors itt, jó köröket fut. Meg fogom csinálni a házi feladatomat, és mindig magamban keresem a hibát, megpróbálok majd javítani, de tény, hogy ez nem lesz könnyű. Ezt hozza a sprintformátum, ha magabiztos vagy elsőre, akkor jó, ha nem, akkor nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: