DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Ezért bukta el a pole-t Verstappen

A gumimelegítés stratégiáján úszott el a rajtelsőség Max Verstappen szerint, aki viszont nem aggódik a vasárnapi futamot illetően.

Bakuban megdőlt a Red Bull pole-pozíciós sorozata, Charles Leclerc ugyanis szoros csatában felülmúlta az eddig domináló Max Verstappent a pénteki időmérőn. A Q3 felénél holtversenyben állt az élen a holland-monacói páros, a bajnoki éllovas azonban utolsó gyorskörén sokat kapott a Ferrari pilótájától, így meg kellett elégednie a második hellyel.

„Mindig nehéz egy tökéletes kört összehozni ezen a pályán. A második futásom előtt megpróbálkoztunk valami eltérővel a kivezető körön, ami aztán nem tett jót a gyorskörömnek” – mondta a holland az időmérő után. Az sajtótájékoztatón aztán elmagyarázta, pontosan mi akadályozta meg a rajtelsőség megszerzésében.

„Megpróbáltam egy kicsit több hőmérsékletet belevinni a gumikba. Az első szabadedzés után van, hogy nem tudod pontosan, mit szeretnél csinálni a kvalifikáción. Az első gyorskörünk jó volt, nem tökéletes, de megpróbáltuk. Ha beválik, nagyon jól mutatott volna – nagyjából ez történt Ausztráliában is. Viszont most nem jött be. Megvolt bennem ez az érzés, így nem is voltam olyan magabiztos az utolsó körben, mint az előzőben, ezért sem jött össze a jó idő.”



A vasárnapi futam előtt azonban van még egy lehetősége a Red Bull versenyzőjének, hogy visszavágjon riválisának, érkezik ugyanis a Sprint Szétlövés, délután pedig a rövidített futam.

„Végül is, nem olyan rossz ez nekünk, tudjuk, hogy gyors az autónk és ezt vasárnap kell hasznosítanunk. De előtte meglátjuk, mi történik holnap, mire leszünk képesek. Talán találunk pár dolgot, amin javíthatunk, de összességében csak egy nyugodt napot szeretnénk” – nyilatkozta a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: