DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Tsunoda szívesen látná vezetőként Vettelt

Az AlphaTauri japán versenyzője szerint a négyszeres világbajnok számára reális lehetőség egy csapatfőnöki vagy más vezetői pozíció a Red Bull színeiben.

Yuki Tsunoda a Formula-1 Beyond The Grid podcastjében vendégeskedett az Ausztrál és Azerbajdzsáni Nagydíjak között kialakult tavaszi szünetben, ahol arról is megkérdezték a 22 éves versenyzőt, hogy lát-e a jövőben esélyt arra, hogy Sebastian Vettel valamilyen vezetői pozícióban térjen vissza a száguldó cirkusz világába.

„Nagyon érdekes lenne látni, hogy Sebastian milyen lenne csapatfőnökként” – kezdte gondolatait a kérdés kapcsán Tsunoda. A két pilóta között a párhuzamot a Red Bullhoz való kötődésük adja, a fiatal japán pedig ebben a metszetben is talált lehetőséget a németnek:



„Ő bármi lehet. Például az, amit Helmut Marko csinál a Red Bull juniorokkal. Szerintem Sebastian is nagyon jó lenne a Red Bull juniorjainak gondozásában, hiszen ő az egyik legsikeresebb versenyző az F1-ben” – mondta az AlphaTauri pilótája, amely csapattal (ugyan Toro Rosso név alatt) Vettel első győzelmét szerezte a 2008-as Olasz Nagydíjon.

Vettel már versenyzőként is bizonyította vezetői képességeit

Tsunoda úgy látja, hogy a négyszeres világbajnok már a Formula-1-ben eltöltött idő alatt megmutatta, hogy rendelkezik mindazzal, ami a vezetéshez szükséges, amikor a felszólalásra való hajlandóságáról tett tanúbizonyságot a versenyzői eligazításokon.

„Tavaly, az időmérők előtt lezajlott eligazítások alapján elmondhatom, hogy mindig elmondta, hogy mit kell javítani a pályán, a rázókövön, vagy bármi hasonló kapcsán. Ő, volt az első, aki felemelte a kezét, szóval szerintem Sebastian lehet az az ember.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: