DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Történt egy módosítás a Ferrarin – Vasseur titkolózik, mi

Nem szabad a riválisokat nézni, csak magukat – mondja a csapatfőnök, aki elárulta, az Ausztrál Nagydíjon történt egy fontos változás az autón, amellyel szerinte a jó irányban indultak el.

A Ferrari versenytempóban a Szaúd-Arábiai és Ausztrál Nagydíjon is csak a negyedik erőnek bizonyult, ezért sürgető előrelépésre van szükségük: Imolában fejlesztési csomag segíti őket, de már Bakuban fontos lenne letenni valamit az asztalra. Frederic Vasseur arról beszélt: a mércének önmaguknak kell lenni, nem más csapatoknak.

„A Red Bullra, a Mercedesre vagy az Aston Martinra fókuszálni szerintem hiba lenne. Abból, amit csinálunk, kell kihoznunk a legjobbat, magunkra kell összpontosítani. A szememben azért jó előrelépést tettünk a második és harmadik verseny között, ha pedig sikerül pár fejlesztést is hoznunk…” – nyilatkozta az Autosportnak Vasseur.



„Melbourne-ben a gond nem az autó potenciálja volt, hanem a csapatként végzett munka, hogy a legtöbbet préseljük ki ebből a potenciálból. Erre kell fókuszálnunk” – beszélt arról, hogy az SF-23 önmagában nem lassú, de a csapat egyelőre nem találja az optimális működési tartományt.

Bakuban vár visszaigazolást

Vasseur arra tett célzást, a Ferrari már most elvégzett egy jelentős módosítást az autón, Azerbajdzsán pedig annak megerősítése lesz, hogy helyes lépést tettek-e meg. Erről a módosításról a francia nem hajlandó részleteket elmondani.

„Sosem fogom elárulni, mit tettünk az autóval és milyen hatása volt ennek a viselkedésére. De biztos, hogy valami konzisztensebbet keresünk és úgy gondolom, sikerült is elérnünk. Azt akarom, hogy Baku erősítse meg, már eltérő helyzetben vagyunk. Ez a pálya sokszor extrém a szél és annak kanyarról kanyarra való változása miatt az épületek közt. Úgy gondolom, Melbourne-ben jó irányban indultunk el, és ezt meg kell erősítenünk a következő futamon” – beszélt Vasseur az előrelépésről konkrétumok részletezése nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: