DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Jó irányba haladunk” – masszív fejlődést remél Toto Wolff

A Mercedes vezetője szerint nagyon sok mindent megértettek az elmúlt futamok alatt, és tudják, hogy merre kell menniük tovább: jobban kell fejleszteniük a Red Bullnál.

Lewis Hamilton is beszélt már a várhatóan megújuló Mercedesről, a csapat honlapja pedig Toto Wolff-fal is készített egy interjút a témában: az istálló vezetője szerint most már jó irányba indulhatnak el, de hogy meddig viszi őket ez az út, azt nem tudja.

„Az autó fejlesztésével kapcsolatban biztató azt látni, hogy már három futam alatt sokkal jobban megértettük a működését, meghatároztunk egy világos irányvonalat, amerre mennünk kell, és azt hiszem, hogy jó irányba haladunk” – mondta Wolff.

00-Toto-Wolff-Mercedes-AMG-F1-text



„Az is fontos, hogy racionálisak maradjunk, ne ingázzunk túl sokat a depresszió és a túláradó boldogság között. Lesznek nehezebb időszakok, lesznek fejlesztések, és biztos, hogy rengeteg munka vár ránk. Most a Red Bull diktálja az iramot, nekünk meredekebb fejlesztési görbét kell produkálnunk, mint ők, és alapvetően győzelmekért szeretnénk harcolni. De sosem egy futamban vagy akár egy szezonban gondolkodunk, hanem hosszabb távon; tudjuk, hogy mindig nem lehet nyerni, azt még senki se csinálta meg, így hosszabb időtartamokat kell átlátni. Bízunk a folyamatban.”

„Folyamatosan hozunk fejlesztéseket a következő futamokon, de nincs varázsbabunk, nem fog átalakulni az autó egyik pillanatról a másikra. Szóval reálisnak kell lennünk az elvárásainkkal kapcsolatban. Remélhetőleg masszív fejlődést látunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: