DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Hamilton nagyon bízik az új Mercedesben

Azzal tisztában van, hogy sokáig tarthat, mire utolérik a Red Bullt, de abban bízik, hogy korábban is gyorsan tudtak fejleszteni, csak egy jó alap kell hozzá.

Ugyan Ausztráliában a Red Bull legközelebbi kihívójaként szerepelt a Mercedes, és Lewis Hamilton a második helyre hozta be a W14-et, a hétszeres világbajnok nem gondolja úgy, hogy hamarosan utolérhetnék az éllovast. Mint mondta, az átalakuló autójukkal valószínűleg az év végéig dolgozni fognak azon, hogy valahogy csökkentsék a lemaradást.

„Tisztában vagyok azzal, hogy sokáig tarthat utolérni egy autót” – idézi Hamilton szavait a Motorsport.

f1-hamilton-mercedes-2023-melbourne



„Jó csapatuk van (a Red Bullnak), úgyhogy biztos vagyok benne, hogy további leszorítóerőt fognak találni, és bár egy bizonyos ponton túl már nehéz gyorsulni, de talán mégis lehet. Azt kell biztosítanunk, hogy amikor megtörténik a változtatás (az autót illetően), ne legyünk túl messzire. Az biztos, hogy az év hátralévő részében a hátrány potenciális csökkentése lesz a fő feladat” – tette hozzá.

„Egy részem reméli, hogy találunk valamit, és rögtön ott lehetünk a többiektől nem messze. Korábban megmutattuk már, hogy gyorsan tudunk fejleszteni, és remélem, hogy most is ez lesz a helyzet, amint az autóban rejlő potenciál megnyílik. Hálás vagyok, hogy a srácok nyitottak a változtatásra, és nem ragaszkodunk ahhoz, amink most van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: