DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Haas vs. Schumacher: a média is hibás?

Günther Steiner szerint a sajtónak is megvan a felelőssége abban, hogy a Haas és Schumacher viszonya idáig fajult – de megvannak a maga sérelmei is.

Bár lassan fél éve megszületett a döntés, hogy Mick Schumachernek nincs maradása a Haas istállónál, Günther Steiner csapatfőnök és a fiatal német viszonya a mai napig viharokat kavar, s a Drive to Survive új évada, valamint Steiner könyvének megjelenése csak újabb olajat öntött a tűzre. A Haas vezetője most a Sky Sportsnak beszélt a csapatnál kialakult helyzetről, melyért szerinte részben a sajtó is felelős, ugyanis azzal, hogy folyamatosan az ülése megtartásának lehetőségét latolgatták, csak további nyomást helyeztek a németre – ami viszont a teljesítményének romlásával járt, és a légkörnek sem tett jót.

„Szerintem nyomást akartak helyezni ránk, hogy megtartsuk Micket, és mindenért a csapatot hibáztatták, és ez Micknek sem tett jót” – mondta Steiner. „Úgy gondolom, nem érezte jól magát, amikor hallotta a dolgokat rólam, ahogy én se azok miatt, melyek az ő oldalukról jöttek. Végül megpróbáltak megosztani minket.”

steiner-schumacher-2022



Steiner ezt követően arról is beszélt, hogy aligha célravezető úgy próbálni a csapatnál tartani egy versenyzőt, hogy provokálják a csapatfőnököt: „Ez Micknek sem volt jó, mert még ha ez is volt a cél, végül a csapat dönt arról, hogy ki ülhet az autóba és nem a versenyző arról, hogy melyik autót vezeti majd. Nincs értelme azzal felhúzni egy csapatot a versenyzőjét illetően, hogy olyasmiket mondasz, hogy Günther nem foglalkozik eleget Mickkel.”

Az olasz csapatvezető arról is beszélt, milyen személyes sérelmei vannak a tavalyi évet illetően: „Végül amikor összejött a pontszerzés, senki se mondta, hogy ez azért sikerült, mert így kezeltem őt, amit persze nem is vártam el, de épp ennyire azt sem, hogy én legyek a hibás azért, mert összetöri az autót. A versenyzőnek kell gondoskodnia arról, hogy pontot szerezzen, és arról  is, hogy ne szenvedjen balesetet.”

steiner-schumacher

Végül arról is szó esett, hogy találkoztak e már az idén elküldött versenyzőjével: „A tesztelés óta nem láttam, mivel a paddock másik oldalán tartózkodik, ahol a bajnokok vannak. Ezen a három versenyen nem futottunk össze. Nincs problémám azzal, hogy köszönjek neki, nem tudom, hogy fog reagálni, de szerintem mind felnőtt emberek vagyunk” – mondta Steiner, aki arra is utalt, hogy Schumacher összességében nem lehet hálátlan a csapatnak:

„Végül is két évet töltöttünk együtt, megpróbálkoztunk valamivel, lehetőséget adtunk Micknek, és ezt szerintem tiszteletben kellene tartani. A Haas adta meg a lehetőségeket neki, és most mindannyiunknak tovább kell lépni. Az F1-es cirkusz nagyon kicsi, szóval nincs értelme veszekedni, vagy nem köszönni valakinek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: