DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Megmutattam, hogy a tempómmal nincs gond” – Sargeant

Elégedett az eddig mutatott teljesítményével Logan Sargeant, az amerikai azonban belátja, bőven van még mit tanulnia a szezon hátralévő részében.

A 2023-as szezon debütánsai közül sokan Logan Sargeanttől várták a legkevesebbet: a versenyző negyedikként végzett a tavalyi Formula-2-es bajnokságban, a Williams viszont a kiemelkedő junior-eredmények hiánya ellenére is úgy döntött, hogy ad egy esélyt az ifjú amerikainak. Sargeant meglepően jól kezdte F1-es karrierjét, és noha még nem sikerült első pontját megszerezni a világbajnokságban, többször jó csatákat vívott a futamokon a középmezőny tapasztaltabb pilótáival. Ő maga is pozitívan értékelte az eddig látottakat.

„Eddig minden nagyon jól ment. Elég meredek a tanulási görbe, de kényelmesen érzem magam az autóban és jó helyen vagyok jelenleg. Megmutattam, hogy a tempómmal nincs gond, de természetesen nagyon sokat kell még tanulnom, különösen a futamokon, a procedúrákról és arról, hogyan változik az autó egyensúlya a hétvége során. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy értjük ezeket a dolgokat annak érdekében, hogy a lehető legjobbak legyünk” – nyilatkozta Sargeant a RacingNews365.com-nak.

A Williams pilótája szokatlanul sok ideig, három éven keresztül versenyzett a Formula-3 mezőnyében. 2020-ban harmadikként végzett az akkori bajnok Oscar Piastri csapattársaként, 2022-ben végül a Williams akadémiájának segítségével tudott bebiztosítani magának egy F2-es ülést a Carlinnál.



 „Az F2 és F3-hoz képest az a különbség, hogy itt lehetőségünk van sok mindenen változtatni a kormányunkon, ezt még szoknom kell és meg kell tanulnom kihasználni. Őszintén szólva előrébb állok jelenleg, mint amire számítottam, innen kell tovább építkeznem. Sok mindenen kell még javítanom” – mondta a 22 éves versenyző.

A Williams 2023-ra sem tudta felküzdeni magát stabilan a középmezőnybe, de egyre gyakrabban be tudnak kapcsolódni a pontszerző helyekért folytatott küzdelmekbe.

„A tempónkat tekintve gyorsnak érzem magam, és mindig van esélyem valami jót alkotni időmérőn, és akár a futamon is. Úgyhogy jó érzés azt tudni, hogy megvan a sebességünk. Már csak tökéletesítenünk kell a részleteket, de jó irányba haladunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: