DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Charles talán a legtökéletesebb versenyző”

Ezt állítja a Sauber sportigazgatója, aki főként a Ferrari F1-es pilótájának önkritikáját tartja figyelemre méltónak. Raikkönen pedig bármibe ült, gyors volt.

Beat Zehnder hosszú évek óta dolgozik a Sauber kötelékeiben, a jelenleg az Alfa Romeo névre hallgató istállónál sportigazgatói posztot betöltő szakember ez idő alatt többek között olyan nagyágyú versenyzőkkel dolgozott együtt, mint Kimi Raikkönen, Felipe Massa, Sebastian Vettel, Robert Kubica vagy épp Charles Leclerc.

Utóbbi pilóta 2018-ban épp náluk mutatkozott be, mielőtt egy szezont követően leigazolta a Ferrari. Zehnder rendkívül jó véleménnyel van a monacóiról:

f1-leclerc-ferrari-aus_1



„Charles egy óriási tehetség szerintem, és valószínűleg a legtökéletesebb versenyző, akivel valaha együtt dolgoztam” – nyilatkozta a szakember a RacingNews365.com szakportálnak. „Ha megnézzük a vágyát, hogy megértse a sportot, a technikai oldalát, miközben megkérdőjelezi magát – még akár most is és talán kicsit túlságosan is –, egy egészséges mennyiségű önkritikával rendelkezik. Számomra ez sok versenyzőtől megkülönbözteti őt, hogy nem mást, hanem elsőként saját magát hibáztatja.”

 

Raikkönen bármivel gyors volt

Zehnder Leclerc ferraris elődjéről, a vele 2018 után tulajdonképpen helyet cserélő Raikkönenről is véleményt mondott, aki a Saubernél kezdte és fejezte is be Formula-1-es karrierjét:

„Kimi egy nyers tehetség, hihetetlen. Még amikor kicsit idősebben visszatért, akkor is bármilyen gépet gyorsan tudott vezetni – gyorsabban valószínűleg, mint valaki más, méghozzá anélkül, hogy túl sok időt töltene a beállításokkal, szóval csak beül valamibe, és máris komfortosan érzi magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: