DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Ekkor döntöttem el, hogy 2008-ban már nem leszek a McLaren pilótája

Fernando Alonso nem zárja ki annak lehetőségét, hogy újra csapattársak legyenek Lewis Hamiltonnal, bár kettejük kapcsolata viharosan kezdődött.

Lewis Hamilton 2007-ben érkezett a Formula-1-be, az akkor a frissen a McLarenbe igazoló Fernando Alonso csapattársaként. Mindenki azt hitte, hogy a kétszeres címvédő világbajnok mellett csak epizódszereplő lehet a brit, azonban nagyobbat nem is tévedhettünk volna.

Az év végén a McLaren házi csatájából a ferraris Kimi Raikkönen került ki győztesen, Alonso pedig egyetlen szezon után visszament a Renault-hoz. A spanyol felidézte azt a pillanatot, amikor végleg eldöntötte, 2008-ban már nem fog a McLarennél versenyezni.



„Nehéz évünk volt, de tiszteletben tartottuk a másik pályán hozott döntéseit, és ez ma is így van. Mindketten nagyszerű versenyzőként tartjuk számon a másikat és az egyik legnagyobb kihívóként tekintünk egymásra, aki ellen valaha is versenyeztünk.”

A McLaren vezetésében volt a hiba

„Nem tudtam már tovább folytatni a McLarennel. Addigra már egy olyan csapattá váltak, akiket csak a garázs egyik oldala érdekelt. A menedzsment nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet. Fiatalok voltunk és éretlenek, egyszerűen olyanok voltunk akkor, amilyenek ma már nem vagyunk. Segítségre lett volna szükségünk a vezetők felől, de ezt nem kaptuk meg.”

Aztán felidézte azt a mondatot is, amely után eldöntötte, hogy elhagyja a McLarent: „Ron Dennis Kínában azt mondta a verseny után, hogy »mi nem Massával versenyeztünk, hanem Fernandóval«. Ott eldöntöttem, hogy elmegyek. Mindenesetre szép lenne, ha még egyszer csapattársak lehetnénk.”

Talán a karma játszott közre Alonso Daily Mailnek adott interjújában, hiszen a spanyol azt nyilatkozta Hamilton azon szavai után, hogy ő még sosem látott ennyire domináns autót, mint az idei Red Bull, hogy biztosan rossz már a memóriája, hiszen öregszik, ugyanis a 2014-es és a 2015-ös szezonban is dominánsabb volt a Mercedes. Nos, Alonso is elkezdhet szedni valami memóriajavító gyógyszert, hiszen 2007-ben nem Felipe Massa, hanem Kimi Raikkönen volt versenyben a világbajnoki címért a Ferrari részéről.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: