DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

„Verstappen nem lesz olyan, mint Alonso”

A regnáló világbajnok csapatfőnöke, Christian Horner nem gondolja, hogy a holland még 41-42 évesen is versenyezni fog – legalábbis aligha az F1-ben.

Max Verstappen szokatlanul hosszú, 2028-ig szóló szerződést alá korábban a Red Bull-lal, ám többször is utalt már rá a kétszeres világbajnok, hogy azon túl nem is feltétlenül tervez a Formula-1-ben, hiába lenne akkor is még csupán 31 éves. Az utóbbi hetekben ráadásul a holland többször is nemtetszését fejezte ki a sprinttel és a hétvégék lebonyolításával kapcsolatos egyéb esetleges változtatások okán, azt is belebegtetve, hogy ezek miatt akár ki is szállhat.

Saját csapatvezetője, Christian Horner is úgy véli, hogy Verstappen aligha fog 40 éves koráig az F1-ben szerepelni, mint láthatjuk azt most Fernando Alonso vagy nemrég Kimi Raikkönen esetén – minderről a Sky Sports F1-nek beszélt:

f1-verstappen-alonso-redbull-aus



„Max a maga ura, és nagyon-nagyon erős a véleményét illetően azzal kapcsolatban, hogy mit akar csinálni az életben. És nem látom, hogy Fernando Alonsóvá válna és még 41-42 évesen is versenyezne, legalábbis nem a Formula-1-ben.”

„De a szerelme és a szenvedélye a versenyzés” – tette hozzá Horner. „Jelenleg ha nem versenyez a pályán, megteszi azt a virtuális világban, emellett szórakozásból vezet GT-autókat. A szenvedélye a vezetés és a versenyzés, és amíg ez lángol benne, addig folytatni fogja. De hogy milyen sokáig ég ez bennük, az minden ember saját útja, saját maguknak kell ezt kitalálniuk.”

A Red Bull-főnök arra is utalt, hogy a kiégéshez vezető egyik tényező lehet a Formula-1-es versenynaptárak hossza, hiszen idén a Kínai Nagydíj törlése nélkül már 24 fordulóból állt volna az évad, jövőre pedig ez a szám akár 25-re is nőhet:

„A 23 futammal ez egy brutális versenynaptár és kemény. Kemény a pilótáknak, és még keményebb a szerelőknek, akik már a hét elején utaznak, s a nagydíj utáni hétfőn érnek haza. Brutális naptár ez, és egy ponton éreztetni fogja a hatását.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: