DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Rossz hír a riválisoknak: Newey még évekig a Red Bullnál marad

Erről Christian Horner, az F1-es csapat főnöke beszélt annak kapcsán, hogy néhány pletyka a Mercedesszel hozta szóba az energiaitalosok tervezőzsenijét.

Adrian Newey a Formula-1 történetének egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb tervezője: az 1990-es években a Williamsszel és a McLarennel is feljutott a száguldó cirkusz csúcsára, míg a Red Bull az összes világbajnoki győzelmét az általa tervezett versenygépekkel érte el.

f1-newey-horner-redbull



Úgy fest, hogy a sikerszéria idén is folytatódik, ennek ellenére felröppentek pletykák, miszerint Newey szerződése az évad végén lejárhat a bikákkal és függőben van a hosszabbítása, sőt Damon Hill egy bahreini jelenet kapcsán, amikor a tervezőguru hosszasan vizslatta a Mercedes első szárnyát, arra célzott, hogy a szakembert akár átcsábíthatja a rivális alakulat.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban tisztázta: Newey még sokáig az ő gárdájukat fogja erősíteni. „A szíve még mindig a Formula-1-ért dobog, s a csapat iránti elkötelezettsége nem olyasmi, ami… Nem szoktunk szerződésekről vagy a szerződések hosszáról beszélni, de még sok-sok évig itt lesz velünk. Persze mindig lesznek pletykák a paddockban, ilyen a Formula-1” – nyilatkozta a Sky Sports F1 kameráinak.

Horner hozzátette: „Rendkívül fontos része a csapatnak, és nagyon népszerű tagja is. Nagyszerű, hogy hosszú távon itt van velünk, ahogy az is, hogy szerepet vállal olyasmikben, amiben érintettek leszünk most” – utalt a csapatvezető a vitorlás Amerika Kupában való részvételre is, ahol az energiaitalosok az Alinghi Racing partnerei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: