DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

„Maxnak jó esélye van utolérni Michaelt és Lewist”

Johnny Herbert szerint a hollandnak minden képessége adott ahhoz, hogy a legnagyobbak közé emelkedjen. Damon Hill úgy látja, már el is kezdődött a Verstappen-korszak az F1-ben.

Max Verstappen 2021-ben drámai párharc után szerezte meg első vb-címét, míg tavaly a Ferrari erős kezdése ellenére is simán húzta be a másodikat. Idén a Red Bull fölénye még nagyobbnak tűnik, így jó esélye van arra a hollandnak, hogy év végén már háromszoros világbajnoknak mondhassa magát. A korábbi F1-es pilóta Johnny Herbert szerint pedig ez aligha a végállomás:

„Ez nemcsak a tehetségén, hanem a személyiségén is múlik” – nyilatkozta a Formula 1 Magazine-nak. „Akárcsak Michael, Max is rendelkezik minden képességgel, ami ahhoz kell, hogy toppilóta legyen. Ezek a srácok agresszívek, tudják, mire van szükségük és mit akarnak. Ők a főnökök – és ezzel nincs is semmi gond.”

f1-verstappen-aus-redbull-podium



„Hogy őszinte legyek, Michael öt ferraris vb-címe után nem gondoltam, hogy valaha is hasonlót átélhetünk. De aztán hirtelen ott volt Lewis, most pedig Max. Már kettőnél jár a számlálója, és jól állnak a dolgok a jövőt illetően. Igen jók az esélyei Maxnak arra, hogy utolérje Michaelt és Lewist.”

 

Már el is kezdődött a Verstappen-korszak az F1-ben

Az 1996-os Damon Hill is véleményt alkotott Verstappen jelenlegi formájáról: „Max győzelemre született. Nagyon jó, tényleg briliáns. Már az boldoggá tesz, hogy nézhetem őt vezetni. De azt akarjuk, hogy lássuk másokkal harcolni, hogy értékesebb legyen a címeinek értéke.”

Amikor arról kérdezték Hillt, hogy úgy tűnik-e, hogy egy újabb domináns időszak vette kezdetét a Formula-1-ben, így reagált a brit expilóta: „Úgy tűnik? Max már elindult ezen az úton. Ezelőtt ott volt Lewis korszaka, előtte Vettelé. Idén, jövőre és talán a következő években ez Max érája.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: