DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Vasseurnek nincsenek kétségei Leclerc motivációjával kapcsolatban

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint Charles Leclerc a katasztrofális kezdés ellenére mit sem veszített motivációjából, a csapatnál pedig remek a hangulat.

Hatalmas várakozásokkal vágott neki a 2023-as F1-es szezonnak a Ferrari, ám egyelőre úgy tűnik, a maranellóiak inkább hátrafelé lépdelnek az erősorrendben, az Aston Martin ugyanis egyértelműen átugrotta őket, de Dzsiddában és Melbourne-ben a Mercedes is túl nagy falatnak bizonyult számukra. A Scuderia 2009 óta a legrosszabb szezonkezdetét produkálta, amiben jelentős szerepet játszott a Charles Leclerc-t sújtó balszerencse-sorozat is: a monacói pilóta Bahreinben és Ausztráliában sem látta meg a kockás zászlót, Szaúd-Arábiában pedig csupán a hetedik helyen futott be, miután már az idény második hétvégéjén rajtbüntetést kellett letöltenie.

A tavalyi szezon ezüstérmese az Ausztrál Nagydíjat követően nemes egyszerűséggel karrierje eddigi legrosszabb idénykezdetének minősítette az ideit, néhányan pedig már azt találgatják, hol folytatja pályafutását az újabb csalódást keltő szezont követően, ám a vörösök csapatfőnöke, Frederic Vasseur amondó, a monacói versenyző motivációja az embert próbáló kezdés ellenére sem szenvedett csorbát. „Bizton állíthatom, hogy ő és mi sem ilyen kezdést vizionáltunk. Nem volt a tervben a két kiesés és a dzsiddai büntetés, de a motivációját ez nem tépázta meg. Biztos vagyok ebben, mert remek a kapcsolatom Charles-lal” – idézi a franciát a PlanetF1.com.



„Charles és Carlos sem lehetnek elégedettek, amikor az autóból kiszállva a pillanat hevében beszélünk, valójában pedig nagyon is frusztrálna engem, ha nyugodtan és elégedetten beszélnének az autóról. Jelenleg a legfontosabb dolgom, hogy fenntartsam a motivációt és mindannyian egy irányba húzzunk. Mindkét pilóta teljes mellszélességgel támogatja a csapatot: Carlos egész héten a szimulátorban dolgozott Maranellóban, Charles pedig ugyanezt teszi majd, tehát a motivációval nincsenek gondok” – magyarázta Vasseur.

 

Béke honol a Ferrari háza táján

A szezonnyitó Bahreini GP-t követően pletykák sokasága árasztotta el a sajtót, melyek egy része Vasseur elégedetlenségét firtatta, a híresztelések szerint az Alfa Romeótól érkező csapatfőnök ugyanis nincs kibékülve jelenlegi ferraris jogkörével, ám a kérdésekre válaszolva a francia elárulta: minden rendben Maranellóban. „A csapaton belül elképesztően jó a hangulat. Mindenki motivált, koncentrált, a pilóták pedig maximális támogatást nyújtanak. Ha a kérdés a Johnnal (Elkann) és Benedettóval (Vigna) ápolt kapcsolatomra vonatkozott, akkor bízzanak bennem, teljesen pozitív a viszonyunk. Egyértelműen nem a várt eredményeket hoztuk, de mindenki azon dolgozik, hogy javítsunk a helyzetünkön” – zárta a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: