DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Ha nem fejlesztünk, nem leszünk ötödikek – McLaren

Tisztában vannak vele, hogy az F1-es Ausztrál Nagydíj őrülete is kellett a 12 pontjukhoz, de a csapatfőnök így is az ötödik hely megőrzésére törekszik.

Borzalmas idénykezdetet produkált a McLaren a Formula-1-ben: Bahreinben és Szaúd-Arábiában egyaránt pont nélkül maradt a csapat. Ausztráliában aztán remekül jöttek ki a káoszból, s Lando Norris hatodik, valamint Oscar Piastri nyolcadik helyének köszönhetően összesen 12 pontot zsebeltek be, amellyel egyből a négy élgárda mögötti helyre, az ötödik pozícióba kerültek a konstruktőri tabellán.

f1-mclaren-aus



A halovány szezonstart ellenére az idén előléptetett csapatvezető, Andrea Stella bízik benne, hogy ezt a helyezést meg is tudják majd tartani: „Fontos ez, mert kényelmetlen helyzetben lennénk, ha nem szereztünk volna pontokat. Végső soron az ötödik hely a legkevesebb, amiért versenyzünk az idei szezonban” – idézi a RacingNews365.com Stellát, aki persze tudja, hogy ehhez fejlesztésekre lesz szükségük:

„Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy ezt a 12 pontot különleges körülmények között szereztük. És ha nem tudunk fejleszteni az autón, nem fogunk az ötödik helyen maradni. Azt mondanám, hogy ezt az eredményt a pályán és Wokingban dolgozó 700 ember még több energiává fogja alakítani, amelyre szükség is van az autó fejlesztéséhez és a rendszeres pontszerzéshez.”

A McLaren már a soron következő április végi Azerbajdzsáni Nagydíjon bevetni tervezi az első jelentősebb fejlesztési csomagot – ugyanakkor legutóbb már ezzel kapcsolatban is arról beszéltek Stelláék, hogy nem várnak csodát a bakui újításoktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: