DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nem mindenki követi a szabályokat” – súrlódás Hamilton és Verstappen közt

Ismét afférja volt a pályán a két riválisnak: Verstappen szerint ő kerülte el az ütközést az első körben, Hamilton úgy véli, mindketten helyet hagytak, pont erről szól a versenyzés.

A 2021-es szezon óta igaz, hogy ha Max Verstappen és Lewis Hamilton egymás közelébe kerülnek a pályán, valamilyen nézeteltérés biztosan fog történni köztük. Az Ausztrál Nagydíjon három kanyart kellett várni erre: miután Verstappen a rajtnál elvesztette a vezetést George Russell-lel szemben, megkapta a nyakára a hétszeres világbajnokot is, aki a belső íven előzött és kijjebb tessékelte a Red Bull-ost.

Verstappen már ekkor szóvá tette, nem tetszik neki a manőver – a versenyfelügyelők ezzel nem értettek egyet, hiszen nem kezdtek vizsgálatot. Mikor a győztes interjúban David Coulthard arról kérdezte, kemény, de korrekt manőver volt-e, így válaszolt:

„Részemről egyszerűen egy kontaktot akartam elkerülni. A szabályokban egyértelmű, mi megengedett, mit szabad a külső íven levő versenyzővel szemben. Egyértelmű, hogy ezt nem mindenki követi. De rendben van, amúgy is megelőztük őket tempóból. Mindenesetre a következő futamokon észben fogom ezt tartani” – ígérte Verstappen, nem is annyira burkoltan szabálytalansággal vádolva Hamiltont.



A futam hevében tett első nyilatkozat után Verstappen már egy fokkal finomabban fogalmazott, mikor a téma újra előkerült az FIA-sajtótájékoztatón: „Azt hiszen, én elég óvatos voltam, talán kicsit agresszívabb lehettem volna. Másrészről nem akartam, hogy sérüljön az autóm, hisz egyébként is gyorsnak bizonyult, egy-két hely elvesztése nem volt a világ vége.”

Hamilton: Helyet hagytunk egymásnak

„Szerintem eléggé rendben volt” – mondta ugyancsak a sajtótájékoztatón Hamilton az esetről. A Mercedes versenyzője nem talál kivetnivalót a történtekben: „Ő korán fékezett, én pedig későn, teljesen belül voltam. Azt hiszem, mindketten hagytunk helyet egymásnak, én nem kényszerítettem le a pályáról, ő pedig nem kanyarodott belém. Nem értünk össze, a versenyzés pedig pont erről szól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: