DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso nem értette, mi történik a végén

Harmadik volt, megforgatták, majd hosszú tanakodás után kiderült, hogy harmadikként is zárt: Alonso elégedett, de őt is zavarba hozta, ami történt.

„Igazi érzelmi hullámvasút volt, rengeteg dolog történt. Jó versenyünk volt, de nehezen értettem meg, mi történik a végén” – fogalmazta meg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso sokunk érzéseit a leintést követően. A versenyt harmadik helyen záró spanyol sokáig üldözte a másodikként végző Hamiltont, de végül nem tudta megelőzni – így sem volt elégedetlen, s azt is elismerte, hogy szerencséje is volt a verseny elején:

alonso-australia



„Lewis fantasztikus munkát végzett, nem tudtam elég közel kerülni hozzá, hogy felvegyem vele a kesztyűt, de a harmadik hely a miénk lett. Az első piros zászló segített, miután George és Carlos bejött előtte, így ingyen kaptunk helyezéseket, a második viszont nem jött jól nekünk” – folytatta Alonso, akinek csapattársa, Lance Stroll a negyedik helyet örökölte meg, miután Carlos Sainzot épp az ő kiforgatásáért büntették meg.

„A harmadik és a negyedik hely egy remek vasárnapot jelent a csapat számára. Háromszor lettem harmadik, ideje feljebb lépni!” – zárta szavait a karrierje 101. dobogóját jegyző spanyol klasszis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: