DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedesszel harcolna az Alpine?

A francia gárda csapatfőnöke szerint a fejlesztésben jók lehetnek, így lesz esélyük előrelépni. Az amerikai szakember Gasly beilleszkedésére is kitért.

Az Alpine felemásan kezdte az évet, hiszen ugyan mindkét pilóta 4-4 ponttal áll a tabellán, a csapat visszaesett az erősorrendben az Aston Martin miatt, akik – az Alpine mellett – sokakat átugrottak. Ausztráliában Otmar Szafnauer beszélt arról, hogy mik a francia gárda kilátásai.

A csapatfőnök a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón elsőként összegezte az eddigi eredményeket, és elmondta, hogy az ötödik helyen állnak az erősorrendben, ahogyan az Szaúd-Arábiában is látszott. Az amerikai szerint visszafogottak voltak, és nem próbálták meg valójában felvenni a harcot a Dzsiddában előttük záró Ferrari-párossal, de a (már itt is kis mértékben megjelenő) fejlesztések során igyekeznek majd megközelíteni a topcsapatokat.

Erre megkérdezték tőle, hogy szerinte tud-e majd a szintén fejlesztésekkel készülő Mercedes ellen küzdeni az Alpine, vagy túlságosan messze lesznek tőlük. A csapatfőnök pozitív választ adott: „Azt gondoljuk, hogy tudunk velük harcolni.”



„Egy komolyabb mértékű fejlesztés érkezik Bakura, majd még egy kevés egy héttel később Miamira, úgyhogy továbbra is folytatjuk a fejlesztéseket. Az a fontos, hogy mindegyik működjön, amikor feltesszük őket az autóra” – mondta Szafnauer, aki azt is megjegyezte, hogy tavaly hasonlóan működtek a fejlesztések, mint a szimulátorban, és ha ez folytatódik, akkor lesz esély harcolni a többiekkel az év során.

Beilleszkedett-e már Gasly?

A csapathoz idén érkező Pierre Gasly jól teljesít, hiszen eddig mindkét futamán pontot szerzett, Bahreinben ráadásul úgy, hogy a mezőny végéről indulva sikerült két ponttal zárnia. Két kilencedik helyet követően a tabellán is a kilencedik helyen áll a francia, akiről bizakodóan beszélt főnöke. 

„Szeret a csapatnál lenni, kedveli a mérnöki gárdáját és a szerelőit, mi kedveljük őt. Gyors, de idő, mire ki tudja hozni a legtöbbet az autóból, és még keresi a helyét nálunk. Beszéltem vele az előző verseny után, és azt mondta, hogy adjunk neki még pár versenyt, mert még van benne egy pár tized” – ami Szafnauer szerint onnan érkezhet, hogy jobban összeszokik csapatával, így könnyebb lesz úgy beállítani az autót, ahogy Gasly szeretné.

Hosszabb távon beválik-e a francia gárdánál Gasly?
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: