DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A harmadik helyért küzd a Mercedes és a Ferrari”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint az erősorrend első két helye kiosztott, a két nagyágyú csak azért csatázik egymással, hogy ki lehet a harmadik erő. Most a Mercedes volt az.

Hatalmas lemaradásban van a Red Bullhoz képest a Mercedes és a Ferrari is, az első két versenyhétvége alapján nem lehet reális esélye ennek a két csapatnak a vb-címre. Egy körön a Ferrari Charles Leclerc-rel versenyképes volt Bahreinben és Szaúd-Arábiában is, Carlos Sainzcal viszont már kevésbé, a Mercedesek pedig inkább hosszabb távon, a futamokon érzik jobban magukat.

A két istálló útkeresése közben ráadásul megérkezett az Aston Martin is, amely Fernando Alonsóval biztosan átlépte mindkettőt, és egyelőre egyértelmű második erőnek tűnik. Timo Glock, a korábbi F1-es pilóta is ezt emelte ki a német Skynak adott interjújában:

f1-mercedes-ferrari



„Számomra meglepő volt, de a Mercedes a versenyen le tudta győzni a Ferrarit, jobbnak bizonyult. Jelenleg úgy tűnik, hogy a versenyen a Mercedes az erősebb. A Ferrarinak voltak gondjai, de én nagyjából egy szintre tenném most ezt a két csapatot. A dolog azon múlik, hogy az adott pályán éppen ki talál bele jobban, és hogy milyenek a körülmények. Ez fogja eldönteni azt, hogy melyikük lehet a harmadik erő a Red Bull és az Aston Martin mögött” – fogalmazott Glock.

A Ferrari valóban csak negyedik erő volt Dzsiddában, ahogy arról Fred Vasseur csapatfőnök is beszélt: „Ne hülyítsük magunkat. Változtatnunk kell. Meg kell értenünk, hol vagyunk rosszak, aztán nyomnunk kell. Nem elég csak beszélni, attól nem leszünk gyorsabbak. Számomra eléggé tiszta a kép. Jó az autó potenciálja, de nem elég jó a Red Bullhoz képest” – mondta Vasseur, akinek szavai részletesen itt olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: