DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen a Red Bullnak: Nem azért vagyok itt, hogy második legyek

Max Verstappen elégedett a Red Bull pályán mutatott teljesítményével, ám azt kiemelte, hogy fokozott figyelmet kell fordítaniuk a megbízhatóságra.

Miután szombaton a Q2-ben eltört a féltengely Max Verstappen RB19-esén, a holland csak a 15. pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását Dzsiddában, ahol a Formula.hu is jelen volt. A holland eleinte nehezen tudott előrébb kerülni, majd szép lassan elkezdte megelőzni ellenfeleit, mígnem egy számára jókor érkező biztonsági autós fázist követően a negyedik helyen találta magát.

Nem vesztegetett sok időt sem George Russell, sem Fernando Alonso mögött a kétszeres világbajnok, ez a néhány kör azonban mégis elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy Sergio Perez magabiztos előnyt autózzon ki vele szemben.



Verstappen örömmel nyugtázta, hogy a 15. helyről indulva végzett másodikként, ám annak már kevésbé örült, hogy nem volt esélye a győzelemért hajtani, így arra szólította fel csapatát, hogy szenteljenek nagyobb figyelmet a megbízhatóságnak.

„Remélem, hogy jó ideig nem tudnak minket utolérni a riválisok, de a tempó csak egy dolog. Biztosra kell mennünk azt illetően is, hogy nem ütközünk semmilyen meghibásodásba. Az első hétvégén óriási volt a változás az autó egyensúlyában a teszten tapasztaltakhoz mérve, illetve volt néhány dolog a háttérben, ami kissé megnehezítette a dolgunkat, most pedig ugyanez történt. Volt három nagyszerű szabadedzésünk, majd nyilván az időmérőn áll meg alattam az autó… Természetesen sikerült felzárkóznom, aminek örülök is, ahogyan az egész csapaton belül jó a hangulat, mindenki boldog. Kivéve engem, mert nem azért vagyok itt, hogy a második legyek” – szögezte le Verstappen.

Nem fizetődött ki a kemény munka

„Ez különösen akkor fájdalmas, ha én is és a gyárban lévők is kőkeményen készülünk a versenyre, megbizonyosodunk róla, hogy minden tökéletes, kiváló mentális állapotban érkezünk meg, aztán a helyszínen derül ki, hogy ez a verseny csak kármentés lesz. Különösen frusztráló, hogy a világbajnoki címért megyek, ráadásul nagyon úgy fest, hogy a mi két autónk között dőlhet majd el, így kiemelten fontos, hogy mindkét autó megbízható legyen.”

A rajt után nehezen tudta tartani a lépést az előtte lévőkkel a holland az utcai pálya sajátosságai miatt, azonban néhány kör elteltével javult a helyzet, és egyesével levadászta ellenfeleit. „Összegezve a dolgokat, azt mondhatom, hogy a safety carral vagy anélkül, de ezen a versenyen a második hely volt a legtöbb, amit elérhettem. Persze, sokat segített a biztonsági autós etap, de így is túlságosan lemaradtam Checótól az újraindítást követően.”

„Próbáltam csökkenteni a különbséget, de nagyjából tíz körrel a vége előtt elkezdtem számolgatni, és rájöttem, hogy nem fogom utolérni őt, így jobb, ha megelégszem a második hellyel” – tette hozzá Verstappen, aki az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört a versenyen, amivel megtartotta első helyét a pontversenyben, ez pedig Pereznek nem igazán tetszett.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: