DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem elég az ötödik hely: A Ferrarit is befoghatónak érezte Ocon

Az Alpine nem éri be jelenlegi pozíciójával, és közelebb kerülne egyes top 4-es csapatokhoz – Dzsiddában megcsillant a remény, hogy a Ferrari ellen lehet keresnivalójuk.

A konstruktőri ötödik helyre lépett fel az Alpine a kettős szaúdi pontszerzésnek köszönhetően – Esteban Ocon nyolcadik, Pierre Gasly kilencedik lett végül. Az enstone-i istálló régebbi tagja végig egy lépéssel csapattársa előtt járt, egy ponton pedig úgy nézett ki, a hatodik-hetedik pozícióban végző Ferrarikat is utolérheti.

„Örülök, hogy mondjuk úgy, végre elkezdődött a szezonom. Erős hétvégénk volt, a mi részünkről kihoztuk a maximumot az időmérőből és a futamból egyaránt” – mondta a hatodik rajtkockából induló Ocon a sajtónak vasárnap, visszautalva a bahreini hétvége hibáira és büntetéseire.



„Nem igazán tudtuk tartani az előttünk levő autókkal a tempót, bár egy ponton úgy tűnt, lehetséges tapadni a Ferrarikra. Ezután viszont a második etap közepén elhúztak” – nyilatkozta Ocon, aki végül kilenc másodpercet kapott Leclerc-től. „Így végül csak a tempót menedzseltük, hogy behozzuk az autót. Összességében erős hétvége volt, de ennél kicsit többre van szükség, hogy befogjuk az előttünk levő autókat.”

Nem elégedett az Alpine azzal, ahol tart

„Nem lehetünk elégedettek azzal, ahol állunk” – mondta Ocon. Az Aston Martin előretörésével legfeljebb a csapatok közti ötödik hely reális jelenleg az Alpine számára. Ugyanakkor a silverstone-i rivális motivációt is ad. „Van pár csapat, amelyek jelentősen javultak a tél folyamán, ami jelzi, mi elérhető. Ezért kell folytatnunk a küzdelmet. Egyelőre nem elégedhetünk meg azzal, ahol célba értünk.”

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szintén célzott rá, az istálló közelebb került bizonyos nagycsapatokhoz: „Nem ott állunk jelenleg, ahol akarunk, ez egyértelmű, sok kemény munka áll még előttünk, ha előrébb akarunk kerülni a rajtrácson. De sikerült közelebb cserkészni magunkat néhány csapathoz, akik tavaly előttünk voltak a bajnokságban. Folytatnunk kell a hátrány lecsipegetését, és közelítenünk” – mondta a csapatfőnök az Alpine sajtóanyag alapján. Szafnauer kiemelte, a fejlesztési terv részeként jó pár újdonság érkezik a közeljövőben, ami segítheti ezt a törekvést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: