DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Piastri a Q3-ba vitte a McLarent

Míg csapattársa már az időmérő edzés első szakaszában búsúzni kényszerült egy hiba miatt, Oscar Piastri életében először a Q3-ba jutott.

Idejekorán véget ért Lando Norris számára a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérője: a Q1-ben lekoccolta a belső falat az utolsó kanyarban, amitől megsérült a kormánymű, így a McLaren pilótája már nem is tudott a későbbiekben pályára gurulni.

Pedig az újonc csapattársa, Oscar Piastri megmutatta, hogy ezúttal versenyképesebb volt a wokingi alakulat, mint két hete, hiszen az ausztrál a nyolcadik pozícióból indulhat majd a vasárnapi versenyen.

„Minden alkalommal, mikor beültem az autóba, egyre magabiztosabbnak éreztem magam. Ha ez a fajta önbizalom megvan valakiben, akkor lényegtelen, hogy melyik pályán versenyzünk, jönni fog a jó eredmény” – kezdte az ausztrál az időmérő után Szaúd-Arábiában, ahol kollégánk is a helyszínen tartózkodik.

 



„Nagyot léptünk előre Bahrein óta, még a ezen a hétvégén, sőt péntek este óta is. Nem érzem azt, hogy valamit eget rengetően másképp sináltam volna most, mint két hete, egyszerűen csak összeálltak a dolgok, én pedig nem hibáztam.”

Vékony határ a hőssé válás és a bukás között

Az ausztrál pilóta azt emelte még ki, mennyire szoros idén a középmezőny, hiszen két tizednyi különbség jelentheti a Q3-at vagy a Q1-es kiesést is.

„Elég egy apró hiba, vagy több kisebb baki, és máris katasztrofális véget ér az egész hétvége. Azonban ha sikerül összeraknod egy jó kört, máris hősként ünnepelnek. Szóval a mi feladatunk az, hogy minden apróságot megtaláljunk, ami előrébb vihet bennünket, ezt pedig – véleményem – szerint most jól csináltuk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: