DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Szaúd-arábiai Nagydíj felkavart rajtrácsa

Charles Leclerc-t máris motorkomponenslimit-túllépés miatt büntetik az év második futamán, Max Verstappen is csak a középmezőnyből várhatja a piros lámpák kialvását.

Már a szezonnyitó Bahreini Nagydíj rajtja előtt arról kellett értesülnünk, hogy Charles Leclerc autójában kicseréli a Ferrari a vezérlőelektronikát elővigyázatossági okokból, ám a versenyen mégis ez a motorkomponens okozta a vesztét a monacóinak, aki így egy biztosnak tűnő dobogótól esett el. Ezt követően a Ferrari már szerdán megerősítette, hogy az említett alkatrészből már a harmadikat fogják beszerelni a 16-os számú autóba, s miután csak kettőt lehet büntetés nélkül felhasználni a szezonban, Leclerc tíz hellyel hátrébbról kezdheti csak meg a szaúdi versenyt.

A monacói a kvalifikáción végül a második helyet szerezte meg, ami azt jelenti, hogy a 12. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását, az első sorból pedig Sergio Perez és Fernando Alonso indulhatnak. Max Verstappen még Charles Leclerc-nél is rosszabbul járt a hétvégén, hiszen a holland autója lelassult a Q2 közepén, s miután a hollandnak nem volt értékelhető köre, a kétszeres címvédő csak a 15. helyről indulhat majd, így egyértelműen izgalmas versenyre van kilátásunk!



A verseny helyi idő szerint este 20:00-kor kezdődik, a hőmérséklet végig 25-26 °C körül alakul majd, csapadék pedig természetesen nem várható. Kérdés, lesz-e ellenfele Sergio Pereznek és hogy Max Verstappen meddig tud előretörni. A fogadóirodák szerint Verstappen így is a második legesélyesebb arra, hogy megnyerje a nagydíjat, de persze utcai pályáról lévén szó, a biztonsági autó is komoly befolyásoló tényező lehet majd a futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: