DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Most közelebb leszünk" – elégedettebbek a Ferrari-pilóták

Charles Leclerc és Carlos Sainz szerint is javult a versenytempójuk Dzsiddára, és úgy érzik, hogy közelebb lehetnek a Red Bullhoz: ma tartalékoltak a motorral.

Pocsék napot zárt a Ferrari pénteken Dzsiddában, amennyiben a köridőket nézzük: Charles Leclerc és Carlos Sainz is a középmezőnyben körözött, tisztes távolságban a Red Bulloktól. A helyszíni információk alapján azonban úgy tűnik, hogy ennek egyik fő oka a jelentősen visszatekert motor volt, amelyeket a megbízhatósági aggályok miatt állítottak takarékra a maranellóiak, és a két pilóta esti értékelése is azt támasztja alá, hogy annyira nem állnak rosszul, mint ahogy az eredmények mutatják.

„Nos, őszintén szólva egyáltalán nem rossz a helyzet, sőt igazából maga az érzés kifejezetten jó, de nehéz belelátni pontos dolgokat az eredményekbe, mert mindenki mást csinál a motorokkal, a súllyal, stb. De az érzés jó az autóban, és a versenytempó is jobbnak tűnik a bahreinihez képest" – összegzett Leclerc.

f1-leclerc-ferrari_3



„Van még tartalékunk, hogy mennyi, azt majd meglátjuk. Biztos, hogy a Red Bull is tartalékolt még, szóval majd kiderül, de annál azért szorosabb lesz, mint ahogy most kinéz" – tette hozzá a monacói.

Egyetértett vele Carlos Sainz is, aki nagyjából ugyanezeket mondta el:

„Közelebb érzem magunkat, mint Bahreinben, nyilván a motormódok miatt a mai eredmények nem tükrözik a valós tempónkat. A hosszú etapokon egyértelműen versenyképesebbek vagyunk, szóval pozitívabban állok hozzá a hétvégéhez. Nyilván a Red Bull a favorit, de a tempó és az érzés is jobb most. Szerintem közelebb leszünk, de az nem világos még, hogy ez elég-e a dobogóhoz vagy hogy harcoljunk az élmezőnyben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: