DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Legalább gyakoroltuk a kerékcserét” – Norris

Ennél nagyobb pozitívumot nem talált a brit a McLaren vasárnapi bahreini teljesítményében, bár szerinte pontszerzést vett el tőlük a technikai hiba.

Már a háromnapos bahreini tesztsorozat sem kecsegtetett túl sok jóval a McLaren számára, a vasárnapi futamon pedig bebizonyosodott, hogy a félelmek nem voltak hiábavalók: Oscar Piastri kiesett, Lando Norris pedig hat(!) bokszkiállás után végül a 17. helyen fejezte be a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, két kör hátrányban a győztes Max Verstappenhez képest. A brit versenyző a futam leintését követően a Formula.hu helyszíni tudósítójának jelenlétében árulta el, hogy tulajdonképpen már a rajtnál megpecsételődött a sorsa Szahírban.



„Jól rugaszkodtam el, sikerült nyernem néhány pozíciót, de aztán rögtön az 1-es kanyartól kezdve problémáink adódtak, pneumatikus és egyéb különböző gondokról van szó. Emiatt folyamatosan egyre hátrébb és hátrébb estünk, illetve tízkörönként ki kellett állnom a bokszba. Egyelőre nem tudok túl sokat a hibáról, talán Andreát kellene megkérdezni erről. Fogalmam sincs, hogy a motor vagy a váltó működését befolyásolta-e. A második kiállást követően annyit mondott, hogy tízkörönként jöjjek vissza a bokszba. A legjobb ebben az egészben, hogy legalább a szerelők gyakorolhatták a kerékcseréket…” – próbált meg pozitívumokat találni a brit.

 

„Az MCL60 képes a pontszerzésre”

Bár a technikai problémák valóban nem festenek túl pozitív képet a McLaren nyitányáról, Norris szerint korántsem olyan rossz a helyzet a wokingiak háza táján. „A sebességünk nagyjából rendben volt, szóval szerezhettünk volna legalább egy pontot, emiatt kár a problémákért. Azt hiszem, Dzsiddában korábban is szereztünk pontokat, illetve ma sem lett volna akadálya ennek, ezért továbbra is hisszük, hogy az autónk képes a pontszerzésre, éppen ezért optimisták vagyunk a folytatást illetően. Ma pontot kellett volna szereznünk. Nem tudom, Oscarnak is hasonló gondjai voltak-e, illetve a pontos részleteket sem ismerem, de nem annyira rossz a helyzet, mint amire mindenki számított a szezon előtt” – zárta néhány nappal ezelőtti álláspontjának megismétlésével Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: