DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bahreini Nagydíj - A rajtrács

Véget ért a hosszú várakozás, ma végre elrajtol a 2023-as Formula-1-es szezon Bahreinben. Az első sorból a két Red Bull, a másodikból a Ferrarik indulnak.

A Bahreini Nagydíjjal kezdetét veszi a 2023-as Formula-1-es szezon. A motorok 105 napnyi várakozás után fognak újra felbőgni a rajtrácson, az év első időmérő edzésén pedig azt láthattuk, hogy sokkal szorosabb lett a mezőny 2022-höz viszonyítva.

Az erősorrendben komoly változás nem állt be az egykörös tempót illetően, hiszen Max Verstappen és Sergio Perez kibérelték az első sort a Red Bullnak, egyedül a Ferrari jelentett veszélyt rájuk, de Leclerc-éknek meg kell elégedniük a második rajtsorral, s onnan előrelépniük. Ami az előzetes várakozásaink szerint nehéz kihívás elé állítja majd a Scuderiát, akiknek inkább hátrafelé kell figyelniük, ahol a Mercedes és a megtáltosodó Aston Martin pilótái igyekeznek levadászni őket, némileg jobb gumikezeléssel.

A villanyfényes futamon folyamatosan csökkenő hőmérséklet mellett sem süllyed majd 22-23 °C alá a hőmérő higanyszála, csapadékra pedig természetesen nem kell számítani a sivatagi versenyen, amely magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik.



***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: