DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso: Jónak érződik az autó...

... de azért ez túl sokat még nem jelent. A beállításokon dolgoznak, és nem a köridő a legfontosabb még az Aston Martinnál.

Fernando Alonso a pénteki nap sztárja Bahreinben: az Aston Martinhoz igazoló spanyol előbb második lett a szezonnyitó szabaededzésen, aztán az élen zárt este, így ő produkálta a legjobb köridőt a nap során. Az elemzések azonnal megindultak arról, hogy valójában mennyire lehet ő veszélyes a topcsapatok pilótáira a hétvége során, de a kétszeres világbajnok természetesen igyekezett azonnal hűteni a kedélyeket.

„Ez egy újabb lépés a megfelelő irányba, az autó még mindig jónak érződik, de nyilván még várnunk kell arra, hogy mi történik. Még mindig nem a köridők az elsődlegesek, mert még mindig javítanunk kell pár dolgot az autón a beállítások terén, és a csapatban is sok dolgot változtatunk, a futamhoz való hozzáálláson, stb. Érdekes folyamat lesz, de szerintem a csapat minden nap tanul” – mondta Alonso a Formula.hu jelenlétében.

alo_5



Alonsót nagyjából negyedórával a szabadedzés vége után egyébként megrohanták az újságírók, és az ő gyűrűjükben összegzett röviden.

„Egyelőre csak jó tesztszakaszokat teljesítettünk, nézzük meg, hogy mi történik az első néhány futam alatt. Lawrence (Stroll) bármibe is fog, megvan a maga víziója, és nehéz azt látni, hogy ő bármiben is elbukna. Idő kérdése, hogy az Aston Martin a topcsapatok kihívója lesz, most egy nagyon érdekes folyamaton megyünk keresztül egy teljesen új autóval és új technikai részleggel. Tanulunk, de még hosszú az út” – tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol. 

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: