DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Checo fontos szezon elé néz

A Red Bull csapatfőnöke elmondta, mit vár Pereztől 2023-ban, aki számára fontos lesz az idei szezon. A mexikói harmadik évére készül a Red Bull-lal.

Sergio Perez eddig két futamgyőzelmet és 14 további dobogót gyűjtött a Red Bull versenyzőjeként, idén azonban nem titkolt célja, hogy futamgyőzelmeit tovább gyarapítsa, s akár a világbajnoki címért is harcba szálljon Max Verstappennel szemben.

A mexikói pilóta tavaly rengeteget fejlődött, az év első felében nagyon jól ment az RB18-cal, ám a fejlesztések nem az ő ízlése szerint változtattak az autón, s Max Verstappen az egész mezőnyt lelépte az év hátralévő részében.



Csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Perez folytatni fogja egyre javuló teljesítményét a csapattal: „Checo tavaly nagyon erősen teljesített, megnyert két versenyt és nyilván sok dobogós helyezést és rengeteg pontot szerzett, amivel hozzájárult a konstruktőri bajnoki címhez” – idézi Hornert az RN365.com.

„Azt gondolom, hogy tovább fog fejlődni, és még nagyobb hasznára lesz a csapatnak. A tavalyi formájára kell építenie és abból kell önbizalmat merítenie. A csapat és Checo is fontos szezon előtt áll” – tette hozzá a csapatfőnök.

Sergio Perez jól kezdte a 2023-as évet, hiszen a bahreini szezon előtti teszten ő futotta meg a legjobb köridőt, amely még a Charles Leclerc által tavaly megfutott pole-pozíciós időnél is gyorsabb volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: