DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem félnek az Aston Martintól!

A középmezőny élére törne idén az Aston Martin, de a riválisok nem érzik úgy, hogy különös figyelmet kéne fordítaniuk Alonsóékra.

Az Aston Martin radikálisan átalakította autóját és egy kétszeres világbajnokot szerződtetett Fernando Alonso személyében, így jó néhány olyan véleményt lehetett hallani az elmúlt hetekben, hogy akár vissza is térhet a középmezőny élére a silverstone-i alakulat – ahol utoljára 2020-ban járt még Racing Point néven a „rózsaszín Mercedesszel.” Ezekre a véleményekre csak ráerősítettek Fernando Alonso remek köridejei, hiszen a teszt eddigi két napját egyaránt az első három között zárta.

aston-logo



A mai sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett, a tavaly a középmezőny élén záró Alpine és McLaren részéről is igyekeztek eloszlatni az az interpretációt, hogy tartanának az Aston Martin előretörésétől. „A középmezőny minden tagja miatt ideges vagyok, nem csak az Aston Martint kell legyőznünk” – mondta erről az Alpine-hoz épp Silverstone-ból érkező Otmar Szafnauer csapatfőnök, aki így folytatta:

„Nem változtak a szabályok, mindenki közelebb kerül egymáshoz, és ilyenkor nagyon sok különböző dolgot kell jót csinálnod ahhoz, hogy a középmezőny első helyére kerülj. Szóval nem csak az Aston miatt aggódom, hanem mindenki miatt. Folytatnunk kell a munkát, azokra a dolgokra kell koncentrálnunk, ami az irányításunk alatt áll, jól kell versenyeznünk, és szerintem végül megnyerjük ezt a versenyt.”

Zak Brown, a McLaren első embere szintén nem izgulja túl az Aston Martin jelentette fenyegetést: „Erősnek tűnnek, és egyértelmű, hogy Fernando egy szenzációs tehetség, szóval az a tény, hogy ott van az autóban, segíthet előrelendíteni a csapatot. De összesen tíz csapat van a rajtrácson, és nekünk mindegyikkel meg kell küzdenünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: