DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Itt az első panasz a Drive to Survive-ra

Máris megérkezett az új Drive to Survive-évad első versenyzői kritikája: a Francia Nagydíj végi rádiózást hamisították meg az Alpine-nál.

Ma, pénteken tették közzé a Drive to Survive ötödik évadát, és hamar megérkezett az első versenyzői kritika, méghozzá Esteban Ocontól, aki az ötödik részben központi szerepet kapott. Az Alpine versenyzője a sorozatban a Francia Nagydíjon úgy örül a nyolcadik helynek, mintha futamgyőzelmet szerzett volna – csakhogy elmondása szerint ezzel elferdítették a valóságot.

„Az új évad furcsán mutatja be a valóságot” – mondta el Ocon a bahreini teszten. „Mindig furcsának találom az olyasmit, mint amikor például a franciaországi nyolcadik helyemet követően azt mondom, hogy ez olyan számomra, mint egy győzelem! Csakhogy nem mondtam ilyet! Szerintem az ausztriai ötödik vagy a Japánban elért negyedik helyem után mondhattam ezt, de biztosan nem a franciaországi nyolcadik helyezésem után.”



„Ezek a dolgok nagyon furcsák, de lehet, hogy ez a show része. Azért semmiképp nem panaszkodhatunk, hogy egy ennyire nézett platformon jelenünk meg” – nyilatkozta a francia, aki azt is elárulta, hogy a készülőben lévő hatodik évadhoz már készített a Netflix stábja felvételeket az Alpine-nal, majd hozzátette: „Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy elégedett vagyok egy nyolcadik hellyel. Nyerni akarok, és nem nyolcadikként zárni.

Amikor arról kérdezték, hogy a széria készítői egyeztetnek-e a versenyzőkkel az összevágott anyagokról, a sorozat népszerűségét méltató Ocon így felelt: „Hogy őszinte legyenek, nem igazán. De erre vállalkozol, ha megérkezik a Netflix stábja.” A francia versenyző hazai versenyének végi rádiózását meghallgatva valóban nem mondott ilyesmit és hasonlót sem, a legpozitívabb megnyilvánulása a „szép munka” volt.

Kétségtelen, hogy a Drive to Survive roppant népszerű, de számos kritika érte a versenyzők és a rajongók részéről is. Max Verstappen egy ideig fel is függesztette szereplését a sorozatban, s Lando Norris is nyilvánosan emelt szót a csapatrádiós anyagok meghamisítása ellen. De emlékezhetünk például a Grosjean-baleset feldolgozására, mely szükségtelenül próbálta még drámaibbá tenni az egyébként is az elmúlt évtizedek egyik legdrámaibb eseményét, míg az új évaddal kapcsolatban az merült fel, hogy egyoldalúan ábrázolják Mick Schumacher és a Haas viharos kapcsolatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: