DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: Pierre és én nem leszünk puszipajtások

Pierre Gasly érkezésével teljessé vált az Alpine francia felállása, azonban a Red Bull kötelékéből érkező pilóta és honfitársa kapcsolata nem éppen baráti.

A két versenyző már hatéves kora óta ismeri egymást, hiszen Franciaország egyazon régiójában nőttek fel, együtt tanulták ki a gokartozás művészetét, s később mindketten F1-es futamgyőzelemig jutottak. Azonban ennek ellenére – vagy éppen emiatt – nincs valami jó kapcsolat a két versenyző között, amihez a pletykák szerint egy nőügy is hozzájárult.

Most csapattársakként sodorta őket össze az élet, így elengedhetetlen, hogy munka közben félre tudják tenni az ellentéteiket, amivel Esteban Ocon szerint nem lesz gond: „Az újságírók nagyon szeretik az ilyen szalagcímeket és sztorikat, de mi profik vagyunk. Együtt fogunk dolgozni annak érdekében, hogy jól teljesíthessen a csapat” – szögezte le a 2021-es Magyar Nagydíj győztese.

Nem lesznek legjobb barátok



Az Alpine-nal futamot nyerő pilóta ugyanakkor elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy valóban nem felhőtlen kettejük viszonya: „Nem hiszem, hogy valaha is legjobb barátok leszünk, de ez mit sem fog számítani, ha a csapaton belül jó lesz a légkör. Fontos, hogy a szezon során is megosszuk egymással a tapasztalatainkat, amint azt most is megtesszük. Nem tartunk ott, hogy minden versenyre esélyesként érkezünk, így a lehető legtöbbet kell egymással kommunikálnunk, hogy sikerre vigyük a csapatot.”

Újságírói kérdésre tette hozzá Ocon, miért nem lehetnek még akkor sem legjobb barátok, ha egyszer csapattársak: „Tudod, az élet már csak ilyen…”

Korábban Pierre Gasly is nyilatkozott már ezzel kapcsolatban, de egyelőre jók az egyszeres futamgyőztes benyomásai új csapatáról és csapattársáról.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: