DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Alfa Romeo: Seidl csupán néhány futamon lesz jelen 2023-ban

Az Alfa Romeo újdonsült vezére elárulta: 2023-ban kevesebbet láthatjuk őt az F1-es versenyhétvégéken, többnyire ugyanis Hinwilben dolgozik majd.

Bár az Audi érkezésére még három évet kell várnunk, Hinwilben már most elkezdődtek az előkészületek a négykarikás márka gördülékeny fogadására. Az ingolstadti cégóriás a tél folyamán kisebbségi tulajdonrészt szerzett az Alfa Romeót üzemeltető Sauber Groupban, a vállalat vezérigazgatójának pedig a McLarentől elcsábított Andreas Seidlt nevezték ki, aki korábban a Porsche LMP1-es programjának keretében már dolgozhatott az Audival, így meglehetősen jól ismeri a céget. A 47 éves szakember hivatalosan január 9-én állt munkába Svájcban, az elmúlt hat hetet pedig a szervezet és a munkatársak megismerésével töltötte.

„A korábbi hinwili tapasztalataim miatt természetesnek érződött a visszatérés, és nagyszerű újra itt lenni. Sok az ismerős arc, ugyanakkor rengeteg új kolléga is van, de mindannyian szívélyesen fogadtak. A csapatot nagyon motiváltnak és ambiciózusnak ismertem meg, tele tehetséges emberekkel, akik készen állnak az előttünk lévő kihívásokra” – mondta Seidl a csapat hivatalos weboldalán. A német szakember legutóbb egy másik német márka, a BMW idején dolgozott Hinwilben a bajor márka munkatársaként 2006 és 2009 között.

„Jelenleg igyekszem a lehető legtöbb embert megismerni és kapcsolatokat létesíteni, hogy minél jobban megértsem a csapat működését. A beszélgetések során igyekszem felmérni a szervezet erősségeit és gyengeségeit, hogy azonosítani tudjam a hiányosságokat az előttünk lévő istállókkal szemben” – magyarázta.

Seidl kevésbé lesz jelen a versenycsapat életébenA McLaren korábbi csapatfőnöke már neki is látott a csapat átszervezésének, ennek eredményeképp pedig Alessandro Alunni Bravit nevezte ki a csapat képviselőjének, az alakulat ugyanis Frederic Vasseur távozása után idén nem rendelkezik majd a szó szoros értelmében vett csapatfőnökkel. Seidl elárulta, hogy a versenycsapat napi dolgait Bravi, Xevi Pujolar és Beat Zehnder intézik majd, miközben ő a háttérbe húzódva az anyavállalat ügyeit egyengeti.

„A kialakított struktúra a kinevezett egyének erősségeire épít majd, nekem pedig lehetőséget ad arra, hogy a Sauber Group stratégiai céljaira összpontosítsak. Mind a központ, mind a versenycsapat vezetőségét hatékonysági szempontok alapján alakítottuk ki, egyéni feladatokkal és egyértelmű felelősségi körökkel. A legfontosabb változás az előző évhez képest Alessandro Alunni Bravi kibővített szerepköre lesz, ügyvezető igazgatóként ő felügyeli majd a csapat kereskedelmi és jogi tevékenységeit, ahogyan azt a múltban is tette, emellett pedig a csapat képviselőjeként ő lesz az istálló „arca”. Xevi Pujolar vezető pályamérnökkel, valamint Beat Zehnder sportigazgatóval karöltve erős vezetőséget alkotnak majd a pályán” – magyarázta el az új felállást a német.

„Az F1 a Sauber Group elsődleges fókuszát élvezi, ezért én magam is igyekszem majd tapasztalataimmal hozzájárulni a programhoz, mindazonáltal a gárda napi ügyeit velük szeretném végeztetni. Nagyon erős csapatot alkotnak és megbízom bennük, én pedig mindent a rendelkezésükre bocsátok, amire szükségük lesz. Néhány versenyre elmegyek majd, de az F1-es siker alapjait a gyárban kell letennünk, ezért főleg erre koncentrálok majd” – zárta Seidl, akit az elmúlt években a McLaren bokszfalán ülve szokhattunk meg a versenyhétvégéken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: