DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Norrisnak győztes autóra van szüksége” – Button

A 2009-es világbajnok továbbra is értetlenül áll azelőtt, hogy a honfitársa hosszabb tárva írt alá a McLarennel. Jenson Button úgy látja, Lando Norrisnak már a vb-címért kellene harcolnia, de a wokingiak autójával erre még lehet sokáig nem lesz lehetősége.

Az előző esztendő elején Lando Norris egy 2025-ig szóló kontraktusban állapodott meg a McLaren csapatával. A fiatal brit náluk kezdte pályafutását lojalitását pedig ez a döntése is jól jelzi, ám nem mindenki látja ennek az értelmét.

Az egykori F1-es pilóta, Jenson Button például úgy látja, a tehetség önmagában nem elég, így Norris hiába kiemelkedő pilóta, a McLaren eddig nem volt képes olyan autót adni a számára, amivel a bajnoki címért is harcban lehetett volna.

„Meglepett, amikor hosszú távú szerződést írt alá. Ebben a sportban nem tudhatod, ki lesz az élen, szóval egy győztes autóban kell ülnöd. A tehetséged nem elég ahhoz, hogy egy autóval az élre kerülj. Segíthetsz nekik fejlődni, de egy gyors autóra van szükséged, ami képes futamokat nyerni, a McLaren viszont ezt nem tudja megadni” – fejtette ki Button.

A költségsapka talán segíthet rajtuk



A Brawn GP színeiben 2009-ben világbajnoki címet szerző Button szerint a költségvetés és a szélcsatornában töltött idő korlátozásával az olyan istállók is esélyhez juthatnak, melyek jelenleg a középmezőnyben találhatók, így tehát ebből akár a McLaren is profitálhat.

„Egészen jól mennek a dolgaik, de Landónak már egy győztes autóban kellene ülnie a karrierjének ebben a szakaszában. Meglátjuk, mi történik a következő néhány évben, mert én tényleg remélem, hogy az olyan csapatok, mint a McLaren, az Alpine és az Aston Martin közelebb kerülnek az első háromhoz, sőt, még kihívók is lesznek. Ez volt az egész ötlet a költségvetési sapkával, és a szélcsatorna-idővel is, hogy a topcsapatok sokkal kevesebbet kapnak, ha jól teljesítenek” – árulta el a Sky Sports adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: